Prvo letalo z japonskimi turisti bo na letališču Jožeta Pučnika pristalo v soboto. Foto: BoBo
Prvo letalo z japonskimi turisti bo na letališču Jožeta Pučnika pristalo v soboto. Foto: BoBo

"Slovenija je majhna, vendar očarljiva država, ki se ponaša tako z ostanki srednjeveških mest v urbanih območjih kot tudi z bogato naravno raznovrstnostjo. Čeprav je v današnjem času mogoče slišati skrb vzbujajoče besede na temo evropskih varnostnih razmer, je Slovenija ena izmed izredno varnih evropskih držav," je ob začetku letošnjih čarterskih poletov povedal japonski veleposlanik Keiji Fukuda. Slednji ni pozabil pohvaliti prelepe narave in kulinaričnih doživetij.

Fukuda čarterske polete vidi kot odlično priložnost, da Japonci sami izkusijo čare Slovenije.

Radi bi povečali število japonskih turistov
STO sicer japonski trg uvršča med ključne prekomorske trge slovenskega turizma, čarterski poleti pa predstavljajo pomemben korak k rasti števila japonskih turistov. Slovenijo bi radi predstavili kot varno turistično državo, saj je ravno zaradi terorističnih groženj lani število japonskih turistov v Evropi močno upadlo.

Po podatkih turistične organizacije so japonski turisti lani v Sloveniji ustvarili več kot 55.000 prenočitev (0,8-odstotni delež med prenočitvami vseh tujih turistov), največ pa jih je obiskalo Ljubljano (52 odstotkov) in gorske občine (37 odstotkov).