Hiroši je postal prava senzacija - turisti ga prosijo za avtogram, novinarji pa za intervju. Foto:
Hiroši je postal prava senzacija - turisti ga prosijo za avtogram, novinarji pa za intervju. Foto:

Zakaj se Hiroši Nohara ne more vrniti domov, čeprav ima povratno karto, ali obiskati Mehike, čeprav ima turistično vizo?

Tega Japonec niti sam ne ve. Ve le, da že od 2. septembra živi na mednarodnem letališču Benita Juareza, da spi na stolih letališkega terminala številka 2, da mu hrano poklanjajo delavci v restavracijah s hitro prehrano in mimoidoči potniki in da je zaradi svoje neverjetne podobnosti z likom Viktorja Navorskega iz filma Terminal postal prava mala senzacija. "Ne razumem, zakaj sem tukaj. Ne vem, zakaj ne morem oditi. Za to ni nobenega razloga," je tiskovni agenciji AP dejal Japonec.

Ne glede na razloge za njegov dopust na letališču, pa je jasno, da je Nohara prav zaradi tega postal svetovno znan - turisti ga prosijo, naj se fotografira z njim, ali pa, da jim da svoj avtogram, obiskujejo ga novinarji vseh pomembnejših medijskih hiš ... Trgovinice s spominki mu podarjajo klobuke, kavne skodelice in druge drobnarije, na katerih je seveda natisnjen logotip trgovine, ki jih Hiroši nato kaže med televizijskimi intervjuji in trgovinam tako zagotavlja brezplačno oglaševanje.

Ob tem AP še piše, da so se mehiški uradniki na vso moč trudili, da bi Hirošija spravili na letalo in iz države, a jim ni uspelo, saj mu bo turistični vizum potekel šele marca.

T. K.