Kartica je v posebnem ovitku, kjer so navedeni podatki o vsebini ponudbe, ki jo imetnik kartice za plačilo dobi. Foto: Turizem Ljubljana
Kartica je v posebnem ovitku, kjer so navedeni podatki o vsebini ponudbe, ki jo imetnik kartice za plačilo dobi. Foto: Turizem Ljubljana

Odslej je na 16 prodajnih mestih mogoče kupiti ljubljansko turistično kartico urbana, ki je namenjena predvsem obiskovalcem Ljubljane, tako tujim kot domačim. Gre za enotno vstopnico, ki je hkrati najboljši način za spoznavanje glavnih znamenitosti Ljubljane in doživljanje mesta, so sporočili s Turizma Ljubljana. Na voljo so kartice za različna časovna obdobja: za 24 ur, 48 ur ali 72 ur. Zanje je treba odšteti 23, 30 ali 35 evrov.

Tujci v Ljubljani povprečno 1,9 dneva
Cilj Turizma Ljubljana je, da z ljubljansko turistično kartico urbana poveča prepoznavnost turistične ponudbe Ljubljane in jo poveže pri skupnem trženju. S kartico želijo obiskovalce mesta spodbuditi, da si v mestu ogledajo in doživijo več, povečati turistično porabo, hkrati pa tudi podaljšati povprečno dobo bivanja zlasti tujih turistov v Ljubljani. Ta je lani znašala 1,9 dneva, saj je v Ljubljani v 2009 prenočilo 355.489 gostov. Skupno so našteli 670.758 prenočitev.

Več o projektu in storitvah, ki jih omogoča kartica, preberite tukaj.
Z nakupom eno-, dvo- ali tridnevne Ljubljanske turistične kartice urbana imajo imetniki možnost brezplačne uporabe javnega prevoza z avtobusi LPP-ja in nekaterih drugih vrst prevozov, enkratni brezplačni vstop v ljubljanske muzeje, galerije in dostop do različnih turističnih privlačnosti mesta v obdobju veljavnosti kartice, pa tudi do nekaterih storitev, ki jih izvaja Turizem Ljubljana.

Za projekt uvedbe ljubljanske turistične kartice urbana je Turizem Ljubljana v letošnjem letu namenil 33.000 EUR. Vir predstavljajo sredstva koncesijskih dajatev od posebnih iger na srečo, ki so namenjena za razvojne projekte in vlaganja v turistično infrastrukturo.