Izolirana država, ki jo vodi enigmatični diktator Kim Jong Il (alternativnejšim) popotnikom predstavlja velik draž. Foto: EPA
Izolirana država, ki jo vodi enigmatični diktator Kim Jong Il (alternativnejšim) popotnikom predstavlja velik draž. Foto: EPA

Jinjiang Travel, večja lokalna ageencija, je le ena od številnih, ki so zaradi vse večjega povppraševanja nedavno začele sprejemati rezervacije za potovanja v Severno Korejo, poroča Global Times.
Nove potovalne ponudbe izkoriščajo dodatne polete med Šanghajem in Pjongjangom. Mesto je povezano z neposredno letalsko povezavo, polet traja tri ure, leti dvakrat tedensko in ima zmogljivost okoli 130 potnikov.

Lokalne turistične agencije vidijo možnosti v potovanjih med Šanghajem in Severno Korejo - nekoč ekskluzivno domeno Pekinga - in vsakršna rast bi nadomestila lanski skoraj popolni kolaps turizma, ko so bile razmere v Severni Koreji najbolj kritične.

Napetosti so omejile uspeh neposredne letalske linije Šanghaj-Pjongjang, ki se je odprla avgusta lani. Po pisanju People's Dailyja je cilj ta, da bi "pomagala promovirati sodelovanje iz izmenjave med Kitajsko in Severno Korejo v trgovini, turizmu in kulturi".
"Mnenja smo, da lahko neposredna letalska povezava, ki bo prepolovila čas potovanja, pritegne nazaj tiste potnike, ki jih utruja presedati v Pekingu ali Šenjangu," razlaga Dong Ming, upravitelj Jinjiang Travla. "Severna Koreja je kljub vsemu še vedno skrivnostna in privlačna država za številne ljudi, tako stare kot mlade."