Slovenska hiša bo središče slovenskih dejavnosti med olimpijskimi igrami. Foto: www.olympic.si
Slovenska hiša bo središče slovenskih dejavnosti med olimpijskimi igrami. Foto: www.olympic.si
Slovenska hiša
Program in dogajanje v hiši sta dostopna na strani www.olympic.si. Foto: www.olympic.si

Hiša, ki gostuje v hotelu Mountain Club Westin Resort v središču Whistlerja, bo središče slovenskega športa, kulture, gospodarstva, turizma in promocije države med igrami. Gre za plod sodelovanja Olimpijskega komiteja Slovenije, Urada vlade za komuniciranje (UKOM), slovenskega veleposlaništva v Ottawi in Slovenske turistične organizacije.

Vse do konca iger bo v Slovenski hiši potekal pester program. Vsak dan med 17. in 18. uro bodo potekala tematska srečanja z različnimi gosti - športniki, gospodarstveniki, partnerji, predstavniki medijev in drugimi obiskovalci hiše, ki bo dostopna tudi širši javnosti.

Slovenija kot alpska destinacija
Slovenska turistična organizacija bo ob tem Slovenijo predstavljala ne samo kot športno-turistično destinacijo, temveč tudi kot evropsko alpsko (zimsko) destinacijo. Pri predstavitvah bodo izpostavili tudi vrhunske športne prireditve v Sloveniji, ki jih res ne manjka - svetovno prvenstvo v poletih v Planici, svetovna pokala v alpskem smučanju v Kranjski Gori in Mariboru, svetovni pokal v biatlonu na Pokljuki, svetovni pokal v smučarskih tekih na Rogli ter univerzijado v Mariboru.

Slovenska hiša in nekateri objekti v olimpijski vasi bodo opremljeni v skladu s celostno podobo slogana I feel Slovenia, v hiši pa bo na ogled tudi razstava fotografij Slovenije in poseben kotiček Okusiti Slovenijo. Obiskovalci si bodo lahko ogledali tudi posebno tematsko predstavitev Slovenia sports, predstavitveni film Zima v Sloveniji in dokumentarec s svetovno znanimi smučarji o slovenskih smučiščih.

V hiši dobite tudi navijaške pripomočke
Ameriški in kanadski turistični novinarji ter organizatorji potovanj bodo ob predstavitvi Slovenije lahko testirali Elanove smuči, za športne navdušence pa so pripravili tudi navijaške pripomočke.