V promocijskem spotu sta nastopila tudi piranski župan Peter Bossman in prometni minister Patrick Vlačič. Foto: YouTube
V promocijskem spotu sta nastopila tudi piranski župan Peter Bossman in prometni minister Patrick Vlačič. Foto: YouTube

... pa igralka Ana Marija Mitić, pisatelj in pesnik Vasilij Polič, pravljičar Folke Tegetthoff in še veliko drugih ljubiteljev Portoroža in Pirana.

V promocijskem videoposnetku za portoroški turizem je nastopilo več kot 150 ljudi, snemanje pa se je dogajalo v zraku, na zemlji in pod vodo. Kot so pri Turističnem združenju Portorož zapisali v spremljevalnem besedilu videa, je to "najbolj odštekano potovanje po Portorožu in Piranu v družbi znanih in manj znanih obrazov, ki so se tokrat spustili z vajeti in si privoščili noro zabavo".

Za glasbeno podlago je bila izbrana Magnificova uspešnica Hir aj kam hir aj go, pesem iz nabora slovenske popularne glasbe, ki je dobro znana tudi v tujini, poleg tega pa je po mnenju ustvarjalcev tudi ravno prav dinamična.

Med snemanjem so poskrbeli tudi za varstvo okolja - vespa, s katero se prevaža igralka, je imela le za nekaj metrov goriva, tako da sta morska flora in favna ostali praktično nedotaknjeni. Tudi Eva in vespa sta jo odnesli brez poškodb, so še sporočili iz Portoroža.

Spot si oglejte v priloženem videoposnetku.