Pogled na Komižo na Visu. Foto: flickr
Pogled na Komižo na Visu. Foto: flickr

Spletni portal Sherman's Travel je hrvaški otok Vis uvrstil med deset še neraziskanih sanjskih otokov.
Na prvem mestu je Anegada z Britanskih deviških otokov, na seznamu pa so med drugim tudi italijanska Ischia, vietnamski Cat Ba, Fakarava v Francoski Polineziji in Yap v Mikroneziji.

"S srednjeveškimi vasicami, samotnimi plažami, starimi gradovi, grčavimi oljkami in najboljšimi vinogradi v Dalmaciji je Visu usojeno postati naslednja obvezna destinacija za sonce in zabavo na Jadranu,"
so zapisali v opisu tega hrvaškega otoka.
"Ozke, vijugaste uličice v dveh otoških mestih, Visu in Komiži, so polne restavracij, ki strežejo okusne morske specialitete, medtem ko kilometri peščenih plaž in na soncu svetlikajočih se zalivoc privlačijo kopalce,"
dodajajo v opisu. Omenjajo še, da je Vis od Splita oddaljen le dve uri vožnje s trajektom, še posebej pa izpostavljajo Srebrno kot eno najlepših viških plaž.
Opozarjajo tudi, da na otoku, ki je priljubljen tudi med slovenskimi turisti, primanjkuje hotelskih zmogljivosti in da so na otoku le trije skromni hoteli. Obiskovalcem priporočajo najem vil in apartmajev.
Od Kenije do Quebeca
Na seznamu desetih sanjskih otokov, kjer obiskovalcem ni treba deliti svojega koščka plaže z nepregledno množico turistov, so še Lamu v Keniji, Terre-de-Haut na otočju Guadeloupe, Madeleine v kanadskem Quebecu in Monhegan v ameriški državi Maine.
Da pridete do teh rajskih otokov, se morate malce potruditi in malce dlje potovati, toda tisti, ki jim to uspe, bodo nagrajeni s samotnimi plažami, fascinantno kulturo, eksotično kulinariko in zadovoljstvom odkritja pravljične, nedotaknjene otoške destinacije, še obljubljajo pri Sherman's Travel.