Foto: Pexel
Foto: Pexel

Zamisel je nastala po tem, ko je podjetje prejelo kar nekaj povpraševanja potencialnih strank, ki jih je zamisel o križarjenju navdušila, vendar niso mogli določiti datuma začetka, je za CNN povedala Kendra Holmes, izvršna direktorica Miray Cruises, ki upravlja Life at Sea. Zato so se odločili, da bodo potnikom omogočili, da svojo triletno odisejado začnejo, ko jim to najbolj odgovarja, križarjenju se bodo lahko pridružili na kateri koli točki, saj bo ladja okoli sveta plula v nedogled. Posamezniki se bodo še vedno morali prijaviti za tri leta.

Da bi pritegnili stranke, ki želijo ostati, se bo pot nadaljevala do novih destinacij, namesto da bi se vračala na prejšnje. Križarjenje se bo nato nadaljevalo za nedoločen čas, pravi Holmes in dodaja: "V bistvu je križarjenje, ki se nikoli ne konča." V prvem letu križarjenja, ki odpluje iz Carigrada 1. novembra, bo za zdaj možnih sedem začetnih lokacij.

Ladja ne bo nikoli popolnoma polna

Nekatere popolnoma prijavljene stranke so imele tudi zdravstvene težave. Zato so se pri podjetju odločili, da vsem prijavljenim, ki imajo zdravstvene težave, v celoti povrnejo denar. A so bili tudi potniki, ki niso želeli povračila, ampak so želeli imeti omogočeno zdravljenje in se vseeno pridružiti. Tudi za takšne potnike bo družba poskrbela.

Potniki, ki se križarjenju ne bodo mogli pridružiti v Carigradu, se lahko pridružijo pet dni pozneje v Barceloni, ali nekoliko kasneje na Bahamih in Riu de Janeiru. V prvi polovici leta 2024 bodo še trije postanki v srednji in severni Ameriki. Holmes pravi, da nov sistem ne bi smel vplivati na politiko podjetja, da križarko napolni le do 85 odstotkov kapacitet. Ladja Lara lahko prevaža 1400 potnikov, a Holmes obljublja, da ne bodo nikoli popolnoma napolnili križarke. "Ne želimo, da imajo potniki takšno izkušnjo," je povedala. Gostje bodo med potovanjem lahko sodelovali tudi pri čiščenju oceanov in razmnoževanju koral.

Edina cenovno dostopna možnost dolgotrajnega križarjenja

Čeprav niso prvi, ki ponujajo stalna (ali delno trajna) križarjenja, Life at Sea ostaja edina (razmeroma) cenovno ugodna možnost za dolgoročna križarjenja. "To je 3500 do 4000 dolarjev na mesec, da si lahko ogledaš svet. To lahko ponudimo ljudem s povprečnim zaslužkom ali osebi, ki se je pravkar upokojila od povprečne službe," je prepričana Holmes. Trenutna cena se začne pri 35.670 evrih na leto na kabino za dve osebi. V ceno je vključeno popolnoma vse, še zdravstveno zavarovanje.