V katerega pa vi raje ugriznete? V Burger Kingovega ali McDonald'sovega? Foto: Reuters
V katerega pa vi raje ugriznete? V Burger Kingovega ali McDonald'sovega? Foto: Reuters

No, pozneje se je izkazalo, da je bil Burger King najverjetneje žrtev spletnega vdora šaljivcev, ki so poleg profilne fotografije zamenjali tudi ozadje računa - ta je prikazoval fotografijo McDonald'sovih ribjih prigrizkov Fish McBites -, neznanci pa so v dobri uri objavili tudi nekaj zapisov, ki so vsebovali rasistične žaljivke, kletvice in namige na mamila.

Vse tiste, ki Burger King postavljajo daleč pred McDonald's, pa je najbolj šokiral zapis, da je bila veriga restavracij s hitro prehrano prodana ravno svojemu največjemu tekmecu. "Pravkar so nas prodali McDonald'su! Obiščite sebi najbližji McDonald's!" je pisalo v enem izmed tvitov.

Burger King je takoj ukrepal in Twitterju poslal zahtevek za zamrznitev računa, v tem času pa so spremenili gesla in okrepili varnost. Zaradi vdora so se zasmilili tudi McDonald'su, ki so jim v tvitu izrekli podporo. "Sočustvujemo s kolegi iz @BurgerKing. Naj vas pomirimo. Nič nismo imeli s tem," so zapisali in se s tem še za vsak primer distancirali od dogodka. Za zdaj sicer še ni znano, kdo stoji za vdorom.