Sully ob razsvetljeni krsti s pokojnim predsednikom. Foto: Reuters
Sully ob razsvetljeni krsti s pokojnim predsednikom. Foto: Reuters
George H. W. Bush je umrl le dobrega pol leta za svojo ženo Barbaro. Foto: Reuters

Na ganljivi fotografiji je videti Sullyja, kako leži ob krsti 41. predsednika ZDA, ki je umrl v petek v starosti 94 let.

"Misija opravljena," je zapisal ob fotografiji Bushev tiskovni predstavnik Jim McGrath. "Sully ga pazi," je dodal Bushev sin Jeb Bush, nekdanji floridski guverner in predsedniški kandidat.

Sully bo z Bushevo krsto poletel v Washington, nato pa ga bodo preselili v vojaški zdravstveni dom Walterja Reeda, kjer bo pomagal veteranom, kot je bil Bush, poroča CNN.

"Naša družina bo tega psa neskončno pogrešala, a nas tolaži dejstvo, da vemo, da bo prinašal isto veselje svojemu novemu domu, kot ga je prinašal 41. predsedniku," je zapisal Bushev sin, nekdanji predsednik ZDA George W. Bush.

Sully z Bushem tudi na volitve
Bush starejši je junija, dva meseca po smrti žene Barbare, sporočil, da se je družini pridružil Sully, ki so ga dobili od zveze ameriških veteranskih psov.

"V veliko veselje mi je, da pozdravim najnovejšega člana naše družine, Sullyja, krasnega in krasno streniranega labradorca iz @AmericasVetDogs," je zapisal Bush na Twitterju. "Ne bi mogel biti bolj hvaležen, še posebej zaradi njihove predanosti našim veteranom."

Sully, imenovan po junaškem pilotu Chesleyju Sullenbergerju – Sullyju, ki je leta 2009 varno pristal z letalom na reki Hudson, je bil posebej streniran, da je ustrezal Bushevim potrebam. Kuža je tudi spremljal Busha na njegovem zadnjem javnem izhodu, ko je 1. novembra nekdanji predsednik oddal svoj glas na volitvah.