Priprave v Havani so že v polnem teku. Foto: Reuters
Priprave v Havani so že v polnem teku. Foto: Reuters

Poročali smo, da so rockerski veterani napovedali, da bodo 25. marca v Havani na Kubi odigrali brezplačen koncert na prostem, počasi pa se razkrivajo tudi razsežnosti organizacije takega dogodka na otoku, ki se je po lanski zgodovinski otoplitvi odnosov z ZDA, s katero sta državi odprli veleposlaništva in obnovili komercialne polete, začel bolj odpirati svetu.

Menedžerka skupine je z veliko težavo priskrbela potrebnih sedem milijonov ameriških dolarjev, da bodo Rolling Stones lahko nastopili vsej svoji veličini - večino sredstev je priskrbela fundacija FBI v imenu karibskega otoka otoka Curacao, ki "spodbuja mednarodne dobrodelne projekte na področju izobrazbe, kulture, športa, zdravstvenega varstva in turizma".

Oprema in ekipa v številkah
Na Kubo bo glasbena skupina s tovorno ladjo poslala kar 61 ladijskih zabojev, polnih opreme, za nemotene priprave in izvedbo samega dogodka pa tudi 350-člansko ekipo. Organizatorji še naprej poudarjajo, da bo koncert popolnoma brezplačen. "Ne bo nobenih VIP-vstopnic in lož ali kaj podobnega. Skupina je hotela to podariti Kubancem, in če boste takrat na otoku, lahko pridete tudi vi," sporočajo.

Pričakujejo, da se bo zbrala velikanska množica - v športnem parku Ciudad Deportiva pričakujejo pol milijona ljudi, če pa se bo zabava razširila še na pisane ulice Havane, organizatorji govorijo celo o milijonu.