Melania se z novoletnim okraševanjem palače ukvarja že vse od julija. Foto: Reuters
Melania se z novoletnim okraševanjem palače ukvarja že vse od julija. Foto: Reuters
Ameriški mediji poročajo, da je bila Trumpova navzočnost za številne zelo veliko presenečenje. Foto: Reuters

Drevo je pred Belo hišo dostavila konjska vprega s kočijo. Trumpova sta jelko sprejela v prazničnih opravah, slavnostni prihod drevesa pa so s prazničnimi melodijami pospremili tudi člani vojaškega orkestra.

Zakonca sta se nekaj minut sprehajala okoli kočije in preučevala jelko, ki je zrasla v Severni Karolini. Okrašena jelka se bo decembra bohotila v Modri sobi palače, veliko začudenja pa je vzbudilo to, da jelke pred palačo ni pričakala le ameriška prva dama, pač pa tudi njen mož.

Po tradiciji Trumpova navzočnost ob dostavi jelke namreč ni nujna, a je tudi predsednika očitno preplavilo dobrodušno praznično razpoloženje. Med drugim je ob priložnosti veselo mahal predstavnikom medijev, ki so se zbrali pred Belo hišo, potrepljal pa je tudi enega izmed konjev, ki so vlekli kočijo.

Izbira božičnega drevesa za Belo hišo je sicer tudi zelo tekmovalen proces, saj se za to čast borijo številni Američani, ki se ukvarjajo z gojenjem jelk.

Za "velikega šampiona gojiteljev" so tako tudi letos razglasili Larryja Smitha, na posestvo katerega so že petič izbrali zmagovalno jelko. "Počutim se, kot da bi dobil Super Bowl. To je izjemna čast," je povedal ob priložnosti.

Tradicija postavljanja božičnih jelk v Beli hiši sega že v leto 1889, ko je takratni predsednik Benjamin Harrison postavil prvo drevo v Rumeno sobo palače, pod njim pa je postavil darila za svoje vnuke.