Eno izmed najbolj znanih zabav za noč čarovnic prireja Heidi Klum. Foto: EPA
Eno izmed najbolj znanih zabav za noč čarovnic prireja Heidi Klum. Foto: EPA

Vsako noč čarovnic predvsem hollywoodski zvezdniki in zvezdnice radi pokažejo svoje dovršene kostume, ki pogosto temeljijo na likih s televizijskih zaslonov ali pa filmskih platnih. Toda letos bodo stvari videti nekoliko drugače.

Sorodna novica Stavka v Hollywoodu: pogajanja med igralci in studii na mrtvi točki

Igralce in igralke je sindikat namreč opozoril, da bi oblačenje v like iz legendarnih serij in filmov kršilo pravila trenutne hollywoodske stavke, ki se približuje že 100. dnevu. Tako so poleg filmskih superjunakov prepovedane tudi oblačila, ki navdih črpajo iz filma Barbie ali serije Wednesday. Po besedah sindikata naj bi nošenje tovrstnih kostumov namreč promoviralo vsebino studiev, s katerimi so igralci v sporu.

"Izberite kostume, ki jih navdihujejo splošni liki, kot so duhovi, zombiji ali pajki," je svojim članom svetoval SAG-AFTRA in dodal, da je dovoljeno tudi, da se oblečejo v like iz vsebin, ki ne sodijo v stavkovna pravila, kot so na primer animirane televizijske oddaje. "Uporabimo skupno moč, da delodajalcem glasno in jasno sporočimo, da brez poštene pogodbe ne bomo promovirali njihovih vsebin," je še pozval sindikat, poroča BBC.