Eden najbolj 'kul' fantov s šole si zada projekt: piflarsko Laney bo spremenil v kraljico maturantskega plesa. Prvi korak: znebiti se njenih velikanskih očal. Foto: Promocijsko gradivo
Eden najbolj 'kul' fantov s šole si zada projekt: piflarsko Laney bo spremenil v kraljico maturantskega plesa. Prvi korak: znebiti se njenih velikanskih očal. Foto: Promocijsko gradivo

Film, ki je osvojil številna ameriška najstniška srca, bodo zdaj, dobrih 15 let pozneje, posneli na novo, na čelu projekta je Tonya Lewis Lee, žena režiserja Spika Leeja, produkcijsko pa nad njim bdijo pri podjetju Weinstein in Miramaxu.

V izvirnem filmu z izvirnim naslovom She's All That priljubljeni športnik Zack (Prinze Jr.) z neke južnokalifornijske srednje šole sprejme stavo in se loti stilske preobrazbe "piflarke" Laney (Cook), ki naj bi jo v nekaj tednih spremenil v pravo kraljico maturantskega plesa, medtem pa se vanjo nepričakovano zaljubi.

Zveni znano? Seveda, tudi prva različica filma Ona je prava ni bila čisto nova zamisel, šlo je za še eno izmed mnogih reinterpretacij klasične drame Georgea Bernarda Shawa Pigmalion in z njim neločljivo povezanega muzikala My Fair Lady.

V zasedbi prvega filma, enega glasnikov zlate dobe najstniških komedij - iz tistega časa izvirata denimo 10 razlogov, zakaj te jih sovražim z zdaj že pokojnim Heathom Ledgerjem in Julio Stiles, pa že skoraj kultna Ameriška pita - so bili tudi Paul Walker, Usher, Matthew Lillard in Kieran Culkin.

39-letni Freddie Prinze Jr., ki se te dni pripravlja na izid svoje prve kuharske knjige, ki jo je pripravil s pomočjo žene, nekdanje "izganjalke vampirjev Buffy" Sarah Michelle Gellar, se je na novico odzval s tvitom, v katerem je namigoval na očitno pomanjkanje scenarističnih izvirnih idej.

Film Ona je prava je po vsem svetu v blagajne prinesel 100 milijonov dolarjev in postal eden najuspešnejših najstniških filmov 90., ki ga je pospremila tudi glasbena uspešnica Kiss Me.