Ker od svoje stevardese pač pričakuješ, da bo videti dobro v kopalkah ... Foto: Youtube
Ker od svoje stevardese pač pričakuješ, da bo videti dobro v kopalkah ... Foto: Youtube

Kot poroča People's Daily, udeleženke avdicije upajo na podpis dobičkonosne pogodbe bodisi v svetu mode bodisi v svetu letalstva. Očitno so za oba poklica (telesne) zahteve podobne, saj so se vsa dekleta po odru sprehajala v bikinijih in uniformah.

Med zahtevanimi merili so eleganca, vitkost in "prijeten" glas, dekleta pa tudi ne smejo imeti vidnih brazgotin na izpostavljenih delih kože.

Da na Kitajskem dekle postane stevardesa, je predpisana minimalna višina 170 centimetrov, a na strani organizatorja dogodka, modne agencije Oriental Beauty, je navedeno, da kandidatkam pogledajo skozi prste za tri centimetre, a le pod pogojem, da so "res lepe". Poklic stevardese na Kitajskem velja za zelo zaželenega, konkurenca pa je ostra.

Pri Oriental Beauty pravijo, da so vsakoletne avdicije dober način za iskanje novih talentov, pa tudi dober način, da se novopečene maturantke uveljavijo.

Občinstvo sestavljajo uslužbenci modnih agencij in agencij za usposabljanje letalskega osebja, ki se posebej za to priložnost vsako leto pripeljejo iz bližnjih provinc.