'Življenje v New Jerseyju v resnici ni tako kot v resničnostnem šovu Jersey Shore,' se stereotipov otepajo prebivalci te zvezne države. Foto: Reuters
'Življenje v New Jerseyju v resnici ni tako kot v resničnostnem šovu Jersey Shore,' se stereotipov otepajo prebivalci te zvezne države. Foto: Reuters
Zasedba Jersey Shore - brez solarija, popivanja in seksa z neznanci jim živeti ni. Foto: EPA

Glavni razlog za ukrep naj bi bilo sicer krčenje proračuna države, Christie pa je znan kot glasen kritik razvpitega MTV-jevega resničnostnega šova, "krivega" za ne ravno laskav prikaz življenja v New Jerseyju.

V izjavi za javnost je guverner zapisal, da bodo denar raje porabili za "projekte, ki državi dejansko koristijo".

Guverner v kritikah združen z "guidi"
V pismu tamkajšnji Upravi za gospodarski razvoj, ki je ustvarjalcem šova namenila davčne olajšave v višini 420.000 dolarjev (hudomušno so sredstva označili kar z besedno zvezo "Snookijina subvencija"), Christie priznava, da ne gre le za denar, ampak tudi za osebna stališča: "Kot izvrševalec oblasti imam dolžnost zagotoviti, da davkoplačevalci ne bodo podpirali 420.000 dolarjev vredne olajšave za projekt, ki našo državo in njene prebivalce prikazuje v napačni luči."

Poleg guvernerja New Jerseyja gre šov v nos številnim Američanom italijanskega porekla, saj naj bi zasedba Jersey Shore še utrjevala negativne stereotipe o "guidih", kot jim slabšalno rečejo v ZDA. Zato so pozvali k ukinitvi oddaje.

A pri MTV-ju se ne oziraju na kritike in raje kujejo vroče železo. V odzivu na Christiejev sklep so zapisali: "Guvernerjeva odločitev ne bo vplivala na šov."

Snooki, The Situation, solarij ...
Resničnostna oddaja, ki so jo prvič predvajali leta 2009, prikazuje razuzdano obnašanje mladenk in mladeničev, ki bolj kot vse drugo obožujejejo sončenje v solariju, popivanje in spolne avanture.

Med "junaki" sta najprepoznavnejša pretirano zagorela miniaturna pohotnica Snooki (od tod izraz "Snookijina subvencija") in The Situation, katerega glavni življenjski cilj so izklesani "trebušnjaki".