Sveti oče je imel v soboto zvečer na priljubljenem družbenem omrežju že več kot deset milijonov sledilcev. Foto: EPA
Sveti oče je imel v soboto zvečer na priljubljenem družbenem omrežju že več kot deset milijonov sledilcev. Foto: EPA
Račun @Pontifex so odprli 12. decembra lani, ko je bil papež še Benedikt XVI. Foto: Twitter

Sveti oče je od sobote zvečer na priljubljenem družbenem omrežju zbral že več kot deset milijonov sledilcev, papež pa se je vsem, ki mu sledijo tudi prek Twitterja, zahvalil in jih obenem prosil, naj še naprej molijo zanj.

Račun @Pontifex so odprli 12. decembra lani, ko je bil papež še Benedikt XVI. Na zadnji dan svojega pontifikata je imel okoli tri milijone sledilcev.

Benedikt je po tem, ko je postal tviteraš, napovedal, da bo spletno omrežje "izkoristil" tudi za to, da se približa vernikom, in da bo odgovarjal na njihova vprašanja. Na Svetem sedežu so dodali, da bo papež javnost obveščal o najpomembnejšem dogajanju v Vatikanu in objavljal povezave do svojih govorov ter pozive k miru, dodali pa so, da papež sporočil sicer ne piše sam, ampak da bo osebno odobril vsako objavo na svojem profilu.

Po Benediktovem odstopu so račun @Pontifex zaprli, znova pa je začel delovati 17. marca, pet dni po izvolitvi papeža Frančiška.

Papež sicer zdaj tvita že v devetih jezikih - poleg latinščine še v angleščini, nemščini, španščini, francoščini, italijanščini, portugalščini, poljščini in arabščini. Največ sledilcev, več kot štiri milijone, ima sicer španski profil, sledita pa mu angleški in italijanski.