Tovrstne avanture so trn v peti Putinovim nasprotnikom, saj po njihovem mnenju služijo samo poveličevanju Putina in ustvarjanju kulta predsednika. Foto: Reuters
Tovrstne avanture so trn v peti Putinovim nasprotnikom, saj po njihovem mnenju služijo samo poveličevanju Putina in ustvarjanju kulta predsednika. Foto: Reuters

Podobno kot mladi protestniki na moskovskih ulicah tudi mlade ptice namreč niso v celoti sledile Putinovemu motorno-jadralnemu letalu, kar Putin pojasnjuje z naslednjimi besedami: "Res je, da niso vse ptice takoj sledile, a tiste, ki niso, so bile oslabele."

Poročali smo že o podvigu Vladimirja Putina, ki se je odločil pomagati pri selitvi žerjavov na prezimovanje. Putin je s pilotiranjem motorno-jadralnega letala sodeloval v projektu, katerega cilj je naučiti sibirske bele žerjave, rojene v ujetništvu, da se iz Rusije odpravijo prezimovat v Srednjo Azijo. Polet je trajal 15 minut, Putinu pa sta sledila le dva žerjava.

Zaradi tega so se začeli šaliti na Putinov račun - na eni izmed karikatur ima tako Putin prilepljena krila, sporoča pa, da je on alfa žerjav, na drugi, bolj "temni", sporoča žerjavom, da jih bo rešil, žerjav pa Rusu odgovarja: "Potem je bolje, da umrem." Spet tretja pravi: "Torej Putin odhaja z žerjavi. Kaj to pomeni, da se bo vrnil šele spomladi?"

Poveličevanje Putina
Ruski predsednik je znan po tovrstnih dogodivščinah. V preteklosti je lovil sibirskega tigra in sivega kita, hranil polarnega medveda, videli pa smo ga tudi zgoraj brez med ježo konja in med lovljenjem rib, "družil" se je s polarnim medvedom, lani pa je med potapljanjem iz morja izvlekel del antične amfore, kar so pridno dokumentirali mediji.

Putinov predstavnik Dimitrij Peskov je pozneje priznal, da so dele posode posebej za Putina pred tem nastavili na morsko dno.