Obama je znan po tem, da se zna pošaliti tudi na svoj račun, zato mu Woodward hudomušne opazke najbrž ne bo zameril. Foto: EPA
Obama je znan po tem, da se zna pošaliti tudi na svoj račun, zato mu Woodward hudomušne opazke najbrž ne bo zameril. Foto: EPA

Ameriški predsednik Barack Obama se je na večerji s predstavniki tiska in politike pošalil na račun Boba Woodwarda. Na večerji v klubu Gridiron je Obama spomnil na nedavni prepir med njegovo vlado in Woodwardom, veteranskim novinarjem Washington Posta, ki je skupaj s Carlom Bernsteinom raziskoval škandal Watergate, kar je nato pripeljalo do zrušenja predsednika Richarda Nixona.

Zastrašujoči Gene
Woodward in svetovalec Bele hiše za gospodarstvo Gene Sperling sta se javno spopadla, potem ko je v javnost pricurljala elektronska pošta, v kateri je Sperling novinarju napisal, da bo še obžaloval to, da se vpleta v Obamovo politiko, kar je Woodward razumel kot zastraševanje. "Kdo bi si mislil, da je Gene lahko tako zastrašujoč. Ali, naj povem drugače: kdo bi si mislil, da je kdor koli z imenom Gene lahko tako zastrašujoč?" je dejal Obama.

Obama se je nato pošalil še glede proračunskih rezov, ki so jih sprejeli pred kratkim. Pripomnil je, da je dogodek v Gridironu, ki slovi po že pregovorni razvlečenosti, edina stvar v Washingtonu, ki je še niso "odrezali".

Klub s fundacijo Gridiron, ustanovljen leta 1885, je najstarejša in ena najelitnejših organizacij novinarjev v Washingtonu, člane sprejemajo le s povabilom.