Kralj popa nekoč in nikoli več? Foto: EPA
Kralj popa nekoč in nikoli več? Foto: EPA

Naj spomnimo: pevec je prejšnji mesec tožil avkcijsko družbo, češ da ni odobril prodaje predmetov, ki so jih pobrali iz Neverlanda, potem ko je posest prodal.

"Z Michaelom Jacksonom smo vse razrešili," je povedal lastnik dražbene hiše Julien's Auctions Darren Julien. "Našli smo rešitev, s katero sta zelo zadovoljni obe strani."

Predmeti na ogled na razstavi
Podrobnosti dogovora ostajajo zaupne, javnost pa lahko še vedno dobi vpogled v Neverland ter v Jacksonovo življenje in kariero na razstavi na Beverly Hillsu. Razstava, ki bo trajala še do 25. aprila, je bila sprva mišljena kot uvod v načrtovano dražbo, po 25. aprilu pa bodo vsi predmeti prešli spet pod Jackotov nadzor.

Med predmeti najdemo take ikonične stvari, kot so, denimo, vrata Neverlanda, pevčeva bela rokavica z dragulji in limuzina rolls royce.

Jackson je Neverland, svoj nekdanji dom, prodal lani. Odkar je bil pevec leta 2005 v ZDA oproščen spolne zlorabe otrok, preživi večino časa v Bahrajnu, a zdaj za julij napoveduje 50 "nepreklicno zadnjih" koncertov v Londonu. Koncerti so bili štiri mesece pred začetkom vsi razprodani.

K. S.