Yone Minagawa ob praznovanju 114. rojstnega dneva v domu za starejše. Foto: Reuters
Yone Minagawa ob praznovanju 114. rojstnega dneva v domu za starejše. Foto: Reuters

Najstarejša prebivalka sveta naj bi umrla zaradi starosti. Minagawa se je rodila 4. januarja 1893 v mestu Fukuchi na jugozahodu Japonske. Kot najstarejša na svetu pa se je v svetovno knjigo rekordov vpisala 28 januarja letos, po smrti 114-letne Američanke Emme Faust Tillman.

Do zadnjega je imela voljo do življenja
Yone Minagawa je skrbela sama zase vse do leta 2005, nato pa je odšla v dom za ostarele v Keijuen. Po moževi smrti je sama vzgajala pet otrok, preživljali so se s prodajo rož in zelenjave. Danes živi le še eden od njenih otrok, šest njenih vnukov, 12 pravnukov in dva prapravnuka. Minagawa je bila poznana kot zelo radoživa ženska, ki se je rada šalila in udeleževala različnih zabav, rada je spala in še pri 114 letih se je v invalidskem vozičku udeleževala različnih aktivnosti.

Po njeni smrti je naziv najstarejše Zemljanke prevzela Američanka Edna Parker. Kot zanimivost naj še navedemo, da je bila do sedaj najstarejša (zabeležena) prebivalka sveta Francozinja Jeanne Calment, ki je umrla pri starosti 122 let in 164 dni, leta 1997.