Linda Martin in Wendy Norrie sta se po 55 letih prijateljevanja lahko zdaj prvič objeli. Foto: Youtube
Linda Martin in Wendy Norrie sta se po 55 letih prijateljevanja lahko zdaj prvič objeli. Foto: Youtube

3. oktobra 1958 je devetletna Wendy 11-letni Lindi prvič poslala pismo v okviru osnovnošolskega mednarodnega projekta za dopisovanje med otroki iz različnih držav sveta. V prvih pismih sta se začeli spoznavati, opisali sta svoji družini in domača kraja, redno pa sta si pisali vsakih nekaj mesecev.

Vez zgolj prek pisem sta ohranili tudi, ko sta odrasli, pred kratkim pa je Wendy napisala, da bo prvič v življenju obiskala ZDA in da bi rada svojo dopisovalsko prijateljico končno tudi osebno spoznala.

Prvo srečanje na letališču
Ko je čez nekaj tednov nato res stopila z letala na terminalu številka 4 letališča v Phoenixu v Arizoni, jo je tam že čakala Linda, ki je mahala z avstralsko zastavo, spremljala pa sta jo tudi mož in hčerka.

Dolgoletni prijateljici sta se tako končno lahko objeli, ob srečanju pa nista skrivali svojih čustev. "Težko je to sploh opisati z besedami, saj je občutek neverjeten," je dejala Linda. Wendy pa je dodala: "Začeli sva si dopisovati kot deklici, nato pa sva odrasli, si ustvarili družino. Ostala je z mano. Imeti nekoga na drugem koncu sveta, s katerim lahko zdaj deliš vse to, je res enkratno."

Wendy bo ostala pri Lindi nekaj tednov in skupaj bosta raziskovali jugozahod ZDA, Linda pa ji je že obljubila, da bo čez dve leti ona prišla v Avstralijo.