Winona Ryder je potrdila nadaljevanje Beetlejuicea. Foto: EPA
Winona Ryder je potrdila nadaljevanje Beetlejuicea. Foto: EPA

"Mislim, da lahko to potrdim," je igralka v oddaji Setha Meyersa odgovorila na vprašanje, ali bo sledilo nadaljevanje Beetlejuicea. To je po njenih besedah sicer velika skrivnost, vendar je film napovedal Burton sam. "In jaz bom igrala v njem," je dodala ameriška igralka.

Burton je nadaljevanje filma omenil lani med predstavitvijo filma Velike oči in namignil, da bosta Ryderjeva in Michael Keaton ponovno pred kamero. Poleg njiju sta v prvem delu nastopila tudi Alec Baldwin in Geena Davis.

Beetlejuice je bila, če spomnimo, komedija o mladem, pred kratkim umrlem paru (Alec Baldwin in Geena Davis), ki ugotovita, da sta duhova v svojem nekdanjem domu. Na pomoč pokličeta Beetlejuicea, samostojnega zdraharja, ki naj bi jima dokončno pomagal pregnati družino, ki zdaj živi v vili (med njimi je tudi Winona Ryder).

Film je dobil oskarja za masko, zaslužil petkrat več od 15 milijonov dolarjev, kolikor je znašal njegov proračun, in bil prirejen v animirano serijo, ki jo je produciral Burton.

Za portal Coming Soon je režiser povedal, da je Beetlejuice lik, ki ga ima rad in ga pogreša. "Pravzaprav pogrešam delo z Michaelom. Obstaja samo en Bettlejuice. Pripravljamo scenarij in mislim, da smo bližje kot kadar koli prej. Prav rad bi spet delal z njim."