Bo Stefanov yugo doživel podobno usodo? Foto: EPA
Bo Stefanov yugo doživel podobno usodo? Foto: EPA

Na avtomobilu, ki je bil nekoč ponos jugoslovanske industrije, bo pisalo, da gre za "vozilo iz Srbije, ki ga ne vozi Srb ali Hrvat, temveč človek". Stefan je za časopis Jutarnji list povedal, da s tem ne želi nikogar izzivati, ampak bi rad pokazal, da ne smemo biti pod vplivom manjšine ali radikalnih posameznikov, ki želijo, da državi in naroda nenehno živita v napetostih.

Cvetković je bil letos v Dubrovniku, kjer se je pogovarjal tudi s hrvaško premierko Jadranko Kosor, ki mu je med drugim povedala, da so turisti iz Srbije dobrodošli in da je Hrvaška varna država. Dogodki pa so pokazali drugače ... Med bivanjem na Hrvaškem so Stefanu neznanci na avtomobilu predrli vse štiri pnevmatike in razbili vzvratno ogledalo.

V Jutarnjem listu so zapisali tudi, da Cvetković namerava posneti oddajo o svojemu potovanju in se za objavo trenutno pogaja z eno izmed beograjskih televizij. Na avtomobilu bo namestil štiri nadzorne kamere in snemal celotno pot od Dubrovnika do Savudrije, ki se bo začela predvidoma konec septembra.

Po koncu prvega projekta namerava s prijatelji iz Istre izpeljati podoben projekt tudi v Srbiji. Avtomobil bodo pobarvali v barve hrvaške zastave, potovali pa bodo po nekdanji avtocesti Bratstva in enotnosti od hrvaško-srbske meje čez Beograd do Makedonije.

Hrvaški častnik dodaja, da je bil Cvetković nasprotnik vojne in politike pokojnega srbskega predsednika Slobodana Miloševića, posebej pa je razjezil srbsko javnost, ko je podprl neodvisnost Kosova.