Jao je v bolnišnici zabavala druge bolnike. Foto: EPA
Jao je v bolnišnici zabavala druge bolnike. Foto: EPA

Nemški izdelovalec obutve nenavadne velikosti, Georg Wessels, se je tega že dolgo zavedal. Več let se je zato trudil dobiti naslov velikanke Jao Defen, ki živi s svojo družino v veliki reviščini v odmaknjeni vasici v vzhodnokitajski pokrajini Anhui.

Pred kratkim mu je končno uspelo, zato je Defen pisal pismo, v kateri jo je prijazno vprašal, kakšne vrste čevlji (in katere barve) bi ji najbolj ustrezali. Odgovorila mu je, da ji je za barvo čisto vseeno, saj bi bila presrečna, če ji pošlje kakršne koli čevlje, saj do zdaj še ni imela normalnega para.

To niso čevlji, to so pravi čolni
Dobrosrčni Wessels bo tako prihodnji teden poletel k "velikanki" in ji poklonil tri pare čevljev velikosti 57. Defen se sicer od junija zdravi zaradi možganskega tumorja, ki je v veliki meri krivec za tako hitro rast, saj je povzročil, da je njeno telo proizvajalo preveliko količine rastnega hormona.

Največji čevlji, ki jih je Nemec do zdaj izdelal, so imeli številko 69, namenjeni pa so bili Matthewu McGroryju, ki ga je Guinnessova knjiga rekordov razglasila za moškega z največjimi stopali.