Šime Vrsaljko (desno) se je do pasu razgalil že po tekmi z Brazilijo, dan pozneje pa je ob bazenu pokazal še precej več ... Foto: EPA
Šime Vrsaljko (desno) se je do pasu razgalil že po tekmi z Brazilijo, dan pozneje pa je ob bazenu pokazal še precej več ... Foto: EPA

"Vatreni", kot svoji reprezentanci pravijo na Hrvaškem, so dan počitka po uvodni tekmi z Brazilijo izkoristili za namakanje v hotelskem bazenu in džakuziju v Praia do Forteju, a se jim še sanjalo ni, da iz grma na njih preži paparac.

Nekateri med njimi so bili namreč - kar je za številne hrvaške medije zdaj sočna kost za glodanje - medtem popolnoma goli. Luka Modrić in Darijo Srna sta sicer imela kopalke, toda Lovren, Vrsaljko in Ćorluka so drug drugemu (in paparacu v grmu) pokazali vse svoje atribute.

Selektor: Z objavo teh fotografij ste vse uničili
Po objavi fotografij so se "gole pištole", kot so slikovito zapisali pri enem izmed hrvaških medijev, odločile za prekinitev stikov z mediji, tako da se je pred novinarji pojavil le hrvaški selektor Niko Kovač.

"Ne morem igralcev povleči za ušesa in jih prisiliti, da so vam še naprej na voljo, potem ko ste to naredili njim in njihovim družinam," je novinarjem dejal selektor.

"Kako bi se vi počutili, če bi vas fotografirali gole? Fantje so zdaj rekli ne in vi dobro veste, zakaj. To rešite sami med sabo. Če 'silenzio stampa' velja le do jutri ali pa kar do konca prvenstva, ne vem. Spoštujem mnenje svojih varovancev. Vem, da opravljate svoje delo, in do zdaj ste bili zelo profesionalni, z objavo teh fotografij pa ste vse uničili. Te slike je zdaj videl ves svet," je še dodal Kovač.

Fotografije (galerijo si lahko ogledate tukaj) so namreč hitro zaokrožile na spletu, novico o bojkotu novinarjev na SP-ju pa zdaj povzemajo številni mediji z vsega sveta.