Južni Korejki je več preglavic povzročal pisni preizkus kot sama vožnja (slika je simbolična). Foto: EPA
Južni Korejki je več preglavic povzročal pisni preizkus kot sama vožnja (slika je simbolična). Foto: EPA

69-letna Ča Sa Sun, katere priimek v korejščini pomeni tudi "vozilo", se je projekta lotila že "davnega" aprila leta 2005. Takrat je avtošolo obiskovala še pogosto - vsak dan, pet dni v tednu. Nato je njena zagnanost po mnogih padcih nekoliko popustila in vožnjo je zmanjšala na dvakrat tedensko.

A znova se je izkazalo, da se vztrajnost izplača. Nedavno ji je v 960. poskusu le uspelo vse "zvoziti" brez napak in v roke je prejela vozniški izpit. Ob tem slavnostnem trenutku se ji je pridružila vsa avtošola, ki ji je veselo zaploskala in ji poklonila šopek rož.

Njeno priljubljenost pa je že izkoristil tudi največji južnokorejski proizvajalec avtomobilov Hyundai, saj je Čajeva posnela televizijski oglas za njihova vozila.

Njen inštruktor je vsem zagotovil, da še povsem sveža voznica na cesti ne bo pomenila nevarnosti za druge udeležnce v prometu, saj ji je toliko preglavic povzročil pisni del izpita, in ne praktična vožnja.

Starka pa je skromno dejala: "Tako sem si želela vozniški izpit le zato, da bi lahko vnuke nekega dne sama odpeljala v živalski vrt ..."