Več kot 500 strani dolgo avtobiografsko delo, ki ga je Springsteen pisal sedem let, nosi naslov po avtorjevi uspešnici Born to Run. Foto: Reuters
Več kot 500 strani dolgo avtobiografsko delo, ki ga je Springsteen pisal sedem let, nosi naslov po avtorjevi uspešnici Born to Run. Foto: Reuters

V knjigi slavni pevec tako med drugim opisuje težaven odnos, ki ga je imel z očetom. Očetova podoba odslikava tako njegovo življenje kot stanje takratne ameriške družbe, pri čemer izpostavlja predvsem rigidnost in narcizem moškega delavca v 50. letih preteklega stoletja.

"V svojih pesmih nisem bil povsem pošten do svojega očeta; predstavljal sem ga kot arhetip dominantnega starša, ki zanemarja svojega otroka," je zapisal pevec. A zgodba je veliko bolj zapletena, ne toliko zaradi dogodkov, ampak zaradi vzrokov za njimi, je pojasnil.

The Boss v knjigi opisuje tudi svoj ljubeč odnos do svoje druge žene Patti Scialfa in do njunih treh otrok ter iskreno priznava, da še vedno potrebuje psihoterapijo in da občasno - še posebej po turnejah - jemlje tablete proti depresiji.

Avtobiografijo pisal sedem let
Več kot 500 strani dolgo avtobiografsko delo, ki ga je Springsteen pisal sedem let, nosi naslov po avtorjevi uspešnici Born to Run. V njem med drugim na zabaven način spregovori tudi o svojih težkih umetniških začetkih. Med drugim zapiše, da pred svojim 20. letom nikoli ni jedel v restavraciji, mama, ki je opisana kot junakinja, pa mu je pomagala prihraniti nekaj denarja za prvo električno kitaro.

67-letni Springsteen se je kot pisatelj sicer preizkusil že leta 2014, ko je po glasbeni uspešnici Outlaw Pete napisal istoimensko knjigo za otroke.