Nova zasedba Beverly Hills 90210 je kritike pustila hladne. Foto:
Nova zasedba Beverly Hills 90210 je kritike pustila hladne. Foto:
Beverly Hills
Od prvotne zasedbe sta se vrnili le Shannen Doherty in Jennie Garth, Torri Spelling pa je v zadnjem trenutku sodelovanje odpovedala. Foto: EPA

Scenaristi, igralci in producenti so skrivnosti skrbno varovali, saj so želeli, da bi bila nova nadaljevanka kar najbolj uspešna brez vnaprej znanih zapletov, a kritiki kljub temu pravijo, da je prvi del minil brez velikih presenečenj. Predstavniki medijev, ki so se nadejali, da si bodo pred vsemi drugimi lahko ogledali novo serijo 90210, namreč niso dobili te možnosti, saj so ustvarjalci serije želeli s tem ukrepom še povečevati napetost.

Nadaljevanka je ponudila točno to, kar so gledalci pričakovali: lepe in modno ozaveščene najstnike, ki jim nikoli ne zmanjka denarja; prijateljice, ki zaradi ljubezni postanejo sovražnice, maščevanja in strta srca.

Da gre nadaljevanka v korak s časom, dokazuje, da veliko vlogo igrajo novodobne stvaritve, najstniki si ves čas pošiljajo sporočila, ali pa komunicirajo prek računalnikov.

Starejša generacija navdušuje, mlajša malo manj
Annie Wilson in Dixon sta novodobna Brandon in Brenda, ki sta se v bogataški Beverly Hills preselila s starši iz Kansasa in ne iz Minessote, kot je bilo v originalni seriji. Največje presenečenje naj bi prihajalo od igralke starejše generacije.

Jessica Walter upodablja babico Annie in Dixona in naj bi dobesedno ukradla večino prizorov, v katerih se pojavi, in popolnoma zasenčila mlade bogataše. Gledalcem neznani pa niso niti starši Annie in Dixona, saj sta oba že imela opazne televizijske vloge: Rob Estes je navduševal v Melrose Placeu, Lori Loughlin pa je bila Becky v Polni hiši.

Za katerega fanta pa se prepirata starejši in modrejši junakinji?
Iz prvotne zasedbe sta se vrnili le Shannen Doherty in Jennie Garth, ki sta v prvotni seriji igrali prijateljici, ki se ves čas kregata zaradi Dylana ter zato postaneta veliki sovražnici. Kritiki so pohvalili obe, saj naj bi se v svojih vlogah kot starejši različici junakinj, ki sta jih upodabljali nekoč, počutili zelo domače.