Govorice o domnevni nosečnosti kar ne potihnejo. Foto: <a href=freedigitalphotos.net">
Govorice o domnevni nosečnosti kar ne potihnejo. Foto: freedigitalphotos.net

Ri Sol Džu se že dva meseca ni pojavila v javnosti, poroča CNN, kar je spodbudilo številna ugibanja o tem, kaj se z mladenko dogaja. Zdaj pa so jo ujeli v fotografski objektiv, ko je nosila dolg ohlapen plašč, ki bi lahko zakril domneven nosečniški trebušček.

Južnokorejski mediji so izpostavili dve možni razlagi - ali je Ri Sol Džu noseča ali pa je bila njena odsotnost na različnih dogodkih disciplinski ukrep, ker je užalila vodilne v državi. To naj bi storila s svojim nekonvencionalnim oblačenjem, saj se je v javnosti večkrat pojavila v kreacijah priznanih modnih oblikovalcev, kar po mnenju vodilnih ni domoljubno. Prav tako na obleki ni imela pripete značke v spomin na pretekle vodje, ki jo mora imeti pripeto vsak odrasel Severni Korejec.

John Delury iz Univerze Jonsei na stvari gleda drugače. Pravi, da gre za prenapihnjeno poročanje, saj je govor o Severni Koreji. "Ali sledimo temu, kdaj se je nazadnje v javnosti pokazala Michelle Obama?" se sprašuje Delury in dodaja, da zadeve v Severni Koreji vedno sprejemamo popačeno, saj gre za precej drugačno in izolirano državo.

Delury je sicer poudaril še, da je v Severni Koreji zelo pomembno za potomca dobiti sina, ki bo po očetu prevzel njegovo funkcijo voditelja države. Vendar pri tem opozarja, da je to enako pomembno tudi pri vplivnih južnokorejskih, britanskih ali ameriških družinah, na primer za nadaljevanje vodenja družinskega podjetja.