Severnokorejska prva dama se je v javnosti začela pojavljati pred nekaj tedni. Foto: EPA
Severnokorejska prva dama se je v javnosti začela pojavljati pred nekaj tedni. Foto: EPA

V Pjongjang naj bi izkušenega kuharja, ki je pred leti kuhal že za pokojnega Kim Džong Ila, povabil sam Kim Džong Un, ki je vodenje države prevzel decembra lani.

Danes 65-letni Fudžimoto je trinajst let služil prejšnjemu severnokorejskemu voditelju Kim Džong Ilu in njegovi družini. Leta 2001 se je vrnil na Japonsko in napisal štiri knjige, v katerih je razkril marsikatero skrivnost dinastije Kim. Med drugim je pravilno napovedal, da bo po smrti ljubljenega vodje vodenje države prevzel prav njegov sin.

Skrivnostna ženska je Kimova žena
Kuhar je v Pekingu spregovoril o svojem najnovejšem obisku v Pjongjangu. Srečal naj bi se tudi z voditeljevo ženo Ri Sol Džu, ki se je v javnosti začela pojavljati šele pred nekaj tedni.

Več o Ri Sol Džu preberite tukaj.

Če so Kim Džong Ila med obiski različnih delov države večinoma videvali le v družbi ostarelih generalov, pa je njegov sin presenetil na začetku julija, ko je zaokrožila fotografija s koncerta v Pjongjangu, na kateri je ob njem mlada, skrbno urejena kratkolaska, za katero se je takoj začelo ugibati, kako je povezana z enim najmlajših voditeljev na svetu, ki naj še ne bi dopolnil 30 let.

Severnokorejski mediji so nato potrdili, da je njihov voditelj zakorakal v zakonski stan, ko so sporočili, da se je Kim Džong Un skupaj z ženo, tovarišico Ri Sol Džu, udeležil odprtja zabaviščnega parka.