Nepredvidljiva Bynesova je v preteklih letih zaradi svojega vedenja polnila rumene medije. Foto: Reuters
Nepredvidljiva Bynesova je v preteklih letih zaradi svojega vedenja polnila rumene medije. Foto: Reuters
Nekdanja igralka je širši javnosti postala znana po svoji vlogi v najstniški seriji Moja super sestra. Foto: Reuters

Igralka, ki je pred dvema letoma polnila tabloide zaradi nenavadnega vedenja, je bila v otroških dneh znana po svojih humornih vložkih v omenjeni oddaji. Po treh letih je Bynesova zapustila oddajo in se preizkusila v igralskih vodah. Po uspehih s filmoma Kar si dekle želi in Mlada nogometašica se je leta 2010 poskusila otresti podobe otroške zvezdnice, ko se je fotografirala za revijo Maxim.

Nato pa je vse šlo samo navzdol, ko je naznanila, da bo nehala igrati, a pozneje ublažila svojo odločitev s tvitom: "Samo šalim se." A nato so se začele njene težave z zakonom. Leta 2012 so jo aretirali zaradi vožnje pod vplivom nedovoljenih substanc, le nekaj dni pozneje pa je bila vpletena v avtomobilsko nesrečo, a je pobegnila s prizorišča nesreče.

Svojo podobo najstniške zvezdnice je prelevila v "divo Twitterja", kjer je burila duhove s svojo neposrednostjo, žaljivimi opazkami in navsezadnje s svojimi golimi fotografijami. Deviantno vedenje v virtualnem svetu se je nadaljevalo v resničnem. Konec maja 2013 so njeno stanovanje v New Yorku obiskali policisti, ki jih je poklical zaposleni v stanovanjski stavbi zaradi posedovanja marihuane.

Policisti so ob prihodu zavohali močen vonj marihuane, Amanda jih je spustila v stanovanje, tam pa so policisti opazili vodno pipo, ki naj bi jo igralka vrgla skozi okno, toda dokazov o tem policisti niso nikoli predložili. Končala je pred sodnikom, ki ji je pogledal skozi prste in jo "zastonj" izpustil na prosto, zabičal pa ji je, da prihodnjič, če bo do naslednjega sojenja spet aretirana ali če ne pride na sojenje, ne bo milosten in ji bo odredil visoko kazen.

Končala je v psihiatrični bolnišnici - najprej leta 2013, nato pa še leta 2014. Ob praznovanju 30. rojstnega dne je njen odvetnik naznanil, da končuje drugo leto šolanja na modnem inštitutu oblikovanja in trgovanja. "Dobro ji gre. Je srečna in zdrava. Zelo se veseli prihodnosti," je dejal sodnik po poročanju portala New York Daily News.

Za vse, ki so jo pogrešali v tem času na malih zaslonih, bodo spomin nanjo lahko obujali od 10. junija v ponovitvah oddaje The Amanda Show.