Bynesova nadaljuje svoj 'pohod' na Twitterju. Foto: EPA
Bynesova nadaljuje svoj 'pohod' na Twitterju. Foto: EPA
Amanda Bynes
Bynesova s svojim vedenjem pridobiva vedno več sledilcev na Twitterju. Foto: Twitter
Amanda Bynes
Podoba najstniške zvezdnice postaja samo še spomin na preteklost. Foto: EPA
Amanda Bynes
Nekdanja igralka je širši javnosti postala znana po svoji vlogi v najstniški seriji Moja super sestra. Foto: EPA

27-letnica, ki jo je svet lahko spoznal kot sladko najstnico v humoristični seriji Moja super sestra, je na račun svojih tvitov, v katerih ne prizanaša nikomur, postala ena izmed najbolj izpostavljenih hollywoodskih zvezdnic ta hip. O njenem vedenju so svetovni splet preplavili najrazličnejši komentarji in šale. Med drugim, kako se razvpita igralka v navzkrižju z zakonom Lindsay Lohan tolaži, da ni največja razvalina v Hollywoodu.

Od raperja Draka do pevk Rihanne in Cher ter nazadnje do najstniške zvezdnice Miley Cyrus. Bynesova na Twitterju ne prizanaša nikomur. In konec koncev grozi tudi s tožbami (predvsem revijam, ki ne preverjajo informacij pri njej osebno, spodbuja jih, naj jo raje povprašajo osebno, kot da širijo laži).

Brez zadržkov je v zadnjem obdobju objavila fotografijo Cyrusove z rdeče preproge podelitve nagrad Billboard in zraven pripisala "Grda si." A s tem je v bistvu postala ena izmed mnogih, za katero tako misli Bynesova. Nedavno je za grdo označila tudi pevko Rihanno in manekenko Chrissy Teigen. Med drugim je svoje sledilce izzvala h komentiranju, ko je objavila fotografijo svojega očeta in jih vprašala, ali se jim zdi njegov obraz grd. Kmalu za tem je bil sporni tvit umaknjen.

Preprosto "grd si"
Največja težava Bynesove pa postaja, da redno briše najbolj razvpite tvite. Tako je na primer zapisala: "Drake ima najgrši nasmeh, grde ustnice, postrani zobe in grde oči." Tvit je nato izbrisala in objavila novega, kjer je zapisala: "Ne bom zanikala, da sem napisala, da je Drake grd."

Zaradi takšnih in podobnih izpadov ji ta hip sledi več kot dva milijona sledilcev. Nekaterim se je prikupila, drugi so zaskrbljeni, tretji pa ji vračajo udarec. Zadnjim se za zdaj ne želi priključiti Cyrusova. 20-letna igralka in pevka je v pogovoru za radio Hot 95,5 izjavila, da je njeno vedenje žalostno.

"Ne želim prilivati olja na ogenj. Zdi se mi žalostno, da je tako," je dejala Cyrusova in dodala, da je navijala za čimprejšnje okrevanje nekdanje igralke, vse dokler se ni spravila tudi nanjo. "Zdi se mi smešno, da je omenila moje ime v trenutku, ko je postal najbolj popularna tema na Twitterju," je še pripomnila Cyrusova.

Bynesova je sicer svojo evolucijo nenavadnega vedenja začela poleti leta 2010, ko je dejala, da bo nehala igrati. Nato je preklicala svojo odločitev in povrh vsega izbrisala svoj račun na Twitterju. V zadnjih mesecih je svojo podobo najstniške zvezdnice prelevila v "divo Twitterja", kjer buri duhove s svojo neposrednostjo, žaljivimi opazkami in navsezadnje s svojimi golimi fotografijami.

Vse oblike nenavadnega vedenja
Deviantno vedenje v virtualnem svetu pa se nadaljuje tudi v resničnem. Konec maja so njeno stanovanje v New Yorku obiskali policisti, ki jih je poklical zaposleni v stanovanjski stavbi zaradi posedovanja marihuane.

Policisti so ob prihodu zavohali močen vonj marihuane, Amanda jih je spustila v stanovanje, tam pa so policisti opazili vodno pipo, ki naj bi jo igralka vrgla skozi okno, toda dokazov o tem policisti niso nikoli predložili. Končala je pred sodnikom, ki ji je pogledal skozi prste in jo "zastonj" izpustil na prosto, zabičal pa ji je, da drugič, če bo do naslednjega sojenja spet aretirana ali če ne pride na sojenje, ne bo milosten in da ji bo odredil visoko kavcijo. Sojenje se nadaljuje 9. julija.