Tajči kot motivacijska govornica in življenjska vaditeljica (t. i. life coach). Foto: Youtube
Tajči kot motivacijska govornica in življenjska vaditeljica (t. i. life coach). Foto: Youtube
Tajči se danes predstavlja kot pevka, blogerka in holistična vaditeljica. Foto: Facebook
Daleč so že dnevi, ko je Tajči osvajala jugoslovanske lestvice v tisti svoji tesno oprijeti oranžni oblekici. Foto: Facebook
Tajči od lani živi v predmestju Nashvilla. Foto: Facebook

Priljubljena svetlolasa Zagrebčanka zdaj že vrsto let živi v ZDA, kjer si je ustvarila družino, po novem pa je tudi voditeljica pogovorne oddaje.

45-letna Tatiana Cameron, kot ji je ime zdaj, v domovini ni dolgo uživala v svojem statusu prve dame jugopopa, čeprav je na prelomu 80. in 90. let poskrbela za take uspešnice, kot so Dvije zvjezdice, Moj mali je opasan in Ja sam za ples.

Njeno kariero je prekinila vojna in pri 22 letih je krenila čez lužo, kjer je sprva nastopala v muzikalih na newyorških odrih, nato pa skušala v Los Angelesu najti delo kot igralka. Tam je spoznala bodočega soproga, producenta Matthewa Camerona, s katerim se je leta 2000 poročila, v zakonu pa so se jima rodili trije sinovi - Dante je danes star 15 let, Evan 13, Blaise pa 10.

Iz LA-ja v Ohio
Cameronova se je glasbeno usmerila v cerkveno glasbo, kar nekaj filmskih vlog pa je zaradi prizorov golote zavrnila. Sanje o filmski karieri je zamenjala nova, bolj krščansko usmerjena kariera, zaradi česar se je iz mesta angelov preselila v Cincinnati, saj Ohio velja za enega od središč tega žanra glasbe.

Družina je tam živela do lani, zdaj pa je njihov dom v predmestju Nashvilla, prestolnici kantrija, kjer imajo fantje boljše šole, pevka pa odlične možnosti za snemanje. Za nameček pa jo okolica, zelena podeželska idila Tennesseeja, spominja na njej ljubo hrvaško Zagorje, kot je povedala za Jutarnji list.

Tajči, ki je pred dnevi v New Yorku povezovala koncert Peace on Earth, bo praznike preživela doma, pravi, da so ji božični dnevi najlepši v letu: "Hiša diši po orehovi potici in piškotih, z otroki uživam v krašenju jelke in v božičnih pesmih, po svečani večerji pa gremo vsi k polnočnici. A najtežje čakamo božično jutro, ko se zbudimo že ob 6. zjutraj in odpiramo darila, tradicionalno pa zajtrkujemo rogljičke - fantje jih jedo z nutelo, meni in soprogu pa so ljubši s šunko in sirom."

Zakonca Cameron pravita, da sinove navadno obdarujeta s knjigami in videoigrami, najbolj pa se družina veseli skupnega potovanja po božiču. Tudi letos bodo obiskali prijatelje na Floridi in uživali v prijetno toplem podnebju.

V newageevskih vodah
Tajči, ki je po vsej državi imela v teh dobrih dveh desetletjih že več kot tisoč koncertov cerkvene glasbe, še vedno nastopa najmanj enkrat mesečno, a te dni jo bolj zaposluje nova kariera TV-voditeljice z lastno pogovorno oddajo.

"Posneli smo 33 epizod pogovorne oddaje Waking Up in America, ki jo predvajajo enkrat tedensko na 22 kabelskih televizijah po ZDA in na mojem blogu na Huffington Postu. Vsako epizodo spremlja povprečno dva milijona ljudi in pol, gre pa za motivacijsko oddajo z gosti, ki govorijo o velikih spremembah v svojem življenju, o svojem prebujenju in kaj je bilo tisto, kar jih je spodbudilo, da se prebudijo ter postanejo boljši in srečnejši ljudje."

"Tudi jaz sem imela trenutek prebujenja - dolgo sem se iskala, celo, ko sem bila uspešna, a sem nazadnje dojela, da ne smemo čakati, da se nekaj zgodi, in iskati opravičil, zakaj nečesa ne moremo storiti, ampak da sami odločamo, kam bomo usmerili svoje življenje, in da je treba stvari spodbuditi, ne pa čakati, da se zgodijo. Naloga vsakega človeka je pomagati drugim in na tak način polepšati svet," razlaga Tajči, ki sicer dela tudi kot holistična življenjska vaditeljica.
Nedavno je namreč diplomirala na Radiant Health institutu, od januarja pa bo vodila manjšo skupino udeležencev, s katerimi si bodo prizadevali vzpostavitu telesno, intelektualno, čustvenem in duhovnem ravnovesju, še piše Jutarnji.
V spodnjem videu lahko dobite vpogled v Tajčin motivacijski šov Waking Up in America.