Angelina Jolie je dejala, da je njena vzornica, kar se tiče humanitarnosti, filmska diva Audrey Hepburn. Foto: Reuters
Angelina Jolie je dejala, da je njena vzornica, kar se tiče humanitarnosti, filmska diva Audrey Hepburn. Foto: Reuters
Audrey Hepburn
Audrey Hepburn je bila leta 1999 proglašena za tretjo najboljšo žensko filmsko zvezdo vseh časov na lestvici Ameriškega filmskega inštituta. Foto: Life

Angelina Jolie je vsekakor - tako kot je bila Audrey Hepburn - ena izmed najlepših v filmskem svetu. Partnerica Brada Pitta, s katerim skupaj vzgajata šest otrok, pa je v intervjuju za revijo OK! dejala, da je filmska diva njena vzornica predvsem v dobrodelnosti.

Angelina, ki je tudi sama Unicefova ambasadorka dobre volje, je dejala, da lahko le upa, da bo nekoč pomagala toliko ljudem, kot je pomagala zvezdnica filma Zajtrk pri Tiffanyju (Breakfast at Tiffany's). "Srečo imam, da lahko sodelujem z Unicefom, in prepričana sem, da je tudi Audrey Hepburn mislila tako," je dejala zvezdnica.

V humanitarnih projektih želi delati še vrsto let
Hepburnova je kot Unicefova ambasadorka miru delala skoraj 40 let in pred smrtjo januarja 1993 je bila za svoje delo nagrajena s predsedniško medaljo miru. "Srečo je imela, da je lahko srečala toliko otrok z vsega sveta. Tako sem tudi sama srečna, da imam možnost pomagati drugim," je poudarila Joliejeva, ki si želi sodelovati v humanitarnih projektih še vrsto let.

Angelina v okviru Unicefa deluje predvsem v projektih pomoči beguncem. "Problematika beginstva je tu že od nekdaj in poskrbela bom, da bodo tudi moji otroci obiskali problematična območja in se učili od teh ljudi," je sklenila Angelina.

A. M.