Če se bosta res ločila, bo to ena izmed najdražjih ločitev. Foto: EPA
Če se bosta res ločila, bo to ena izmed najdražjih ločitev. Foto: EPA
Bernie in Slavica Ecclestone
Slavica je bila nekoč zelo zaželena mankenka, saj je nastopala celo na modnih revijah Armanija. Foto: EPA
Družina Ecclestone
Slavica naj bi trenutno živela v hiši hčerinega fanta. Foto: EPA
Bernie in Slavica Ecclestone
24 let jima ni prišla do živega niti velika starostna razlika niti 20-centimetrska razlika v višini. Foto: EPA

"Ljudje si radi izmišljajo najrazličnejše zgodbice. Res je, da se je Slavica izselila iz najinega domovanja, a vzrok za to ni najina ločitev, ampak gradbena dela v sosednji hiši, ki povzročajo neznosen hrup. Tudi jaz bi se izselil iz hiše, a sem redko doma, tako da to ni bilo potrebno," je pojasnil za revijo Extra.

Njegova žena se je preselila v stanovanje hčerinega fanta, Bernie pa o njenem odhodu ničesar ne ve: "Ni odšla daleč, saj lahko domov pride celo peš. Ne vem sicer, kje trenutno živi, a lahko jo pokličete in zatrjujem vam, da bo njena zgodba popolnoma enaka moji. Govorim vam samo resnico: rušijo hišo in hrup je neznosen. Čeprav bi dela morala biti že končana, bomo takšno stanje morali trpeti še kar nekaj časa. Rušenje naj bi bilo končano do božiča in takrat se bo Slavica vrnila domov. Ta praznik bomo namreč proslavili skupaj, kot družina, in tega se že veselim," je novinarju izdal Bernie.

Njunim prijateljem se zdi najbolj nenavadno, da Bernie medijem razlaga, da ne ve točno, kje se trenutno nahaja njegova žena, saj je znano, da želi imeti vse pod kontrolo, še najbolj pa bi ga motilo, če ne bi vedel, kje se potika nekdo, ki mu je tako blizu.

Se Slavica skriva na Reki?
Medtem ko se Bernie Ecclestone pojavlja v medijih in razlaga svojo zgodbo, se je za Slavico izgubila vsaka sled. Nekdanja manekenka ne dviguje telefona, v petek pa se ni pojavila na tradicionalnem britansko-hrvaškem dobrodelnem večeru, čeprav so organizatorji pričakovali njen prihod. Bila je namreč ena izmed pokroviteljev tega večera, na katerem zbirajo denar za otroke s posebnimi potrebami.

Dan po tem, ko so mediji objavili novico o razhodu para, so nekateri britanski časopisi pisali, da naj bi se 50-letna Slavica nahajala na Reki, kjer ima brata. To pa je tudi mesto, kjer jo čaka veliko prijateljev, h katerim se vedno zateče, če jo kaj teži.

Zakon ni bil idealen
Slavica je že v preteklosti v nekaterih intervjujih izrazila rahlo nezadovoljstvo nad možem. Pred dvema letoma je dejala, da kljub velikemu bogastvu, na katerega se je navadila in v njem uživa, v zakonu ni vedno vse tako lepo, še posebej je negodovala nad moževim delom, saj naj njej ne bi posvečal veliko pozornosti. "Kaj pa imam od njega? Ko pride domov, kar je vedno ponoči, gre le še spat. Zanima ga le služba, nima hobijev, pri katerih bi se lahko družila," je rahlo potarnala. Tudi njegovi prijatelji so vedno trdili, da je Berniju najpomembnejše delo, a do zdaj Slavice to ni toliko motilo.

"Vem, da Slavica ni angelček"
Slavica in Bernie sta se spoznala leta 1982, ko je bila Slavica hostesa na tekmi formule 1 v Italiji. Bernie je bil takrat star že 50 let, a tudi eden izmed najbolj vplivnih mož v avtomobilski industriji. Prosil jo je, ali mu lahko poprime dežnik, a Slavica ni razumela niti besede angleško in je pač rekla ne. Moški, ki so mu le redko kateri upali izreči to besedo, je takoj postal pozoren na dekle, pozneje jo je popeljal v Las Vegas in tam naj bi tudi ona začela gojiti romantična čustva do njega. Po dveh letih poznanstva sta se odločila, da bosta stopila pred oltar.

"Vem, da Slavica ni nikakršen angel, saj mi je izdala vse skrivnosti svojega življenja. Tudi moje življenje ni bilo posuto z rožicami. Za vse, kar sem dosegel, sem se moral pošteno truditi, podobna pa je tudi njena usoda, in zato sem se odločil, da jo bom zaprosil za roko," je le po nekaj mesecih poznanstva razlagal Bernie. V 24 let trajajočem zakonu sta se jima rodili dve hčerki, če pa se res obeta ločitev, bi bila to ena izmed najdražjih, saj ima Slavica nadzor nad polovico njegovega premoženja.

T. P.