Popzvezdnika na sodišče sicer ni bilo, obravnave se je namesto njega udeležil njegov odvetnik. Foto: EPA
Popzvezdnika na sodišče sicer ni bilo, obravnave se je namesto njega udeležil njegov odvetnik. Foto: EPA

Popzvezdnik bo moral pet dni opravljati družbenokoristna dela in se udeležiti programa za obvladovanje jeze, poleg tega pa bo moral plačati 80.900 dolarjev za odpravo škode, ki je nastala na hiši. Sodišče je pevcu prepovedalo tudi približevanje sosedu in njegovi družini.

Naj spomnimo ...
Januarja se je več kot deset preiskovalcev šerifovega urada Los Angelesa odpravilo na domovanje 20-letnega pevca, potem ko se je eden izmed sosedov v premožni ograjeni soseski Oaks v kraju Calabasas pritožil, da je Bieber njegovo vilo obmetaval z jajci in povzročil za 20.000 dolarjev škode.

Med preiskavo pa so šerifovi pomočniki v hiši mimogrede odkrili tudi mamila. Bieberjev gost, glasbenik Lil Za s pravim imenom Xavier Smith, je namreč na mizi pozabil zavojček kokaina. Policisti so ga ujeli in aretirali, Bieber pa takrat zadeve ni želel komentirati brez svojega odvetnika.

Metanje jajc pa ni bil edini Justinov prekršek. Zvezdnika čaka v prihodnje še sojenje v Miamiju na Floridi, kjer se bo soočil z obtožbami upiranja aretaciji, potem ko je vozil pod vplivom alkohola. Na začetku leta je z najetim lamborghinijem divjal po cesti in vozil pijan. Na zaslišanju je policistom priznal, da je vzel tablete na recept, poleg tega pa je kadil marihuano in popil kar nekaj alkohola. Grozi mu do šestmesečna zaporna kazen, zagovarjati pa se bo sicer moral tudi zaradi pretečenega vozniškega dovoljenja.