Bodo AC/DC za napovedano turnejo rabili novega bobnarja? Phil Rudd na sliki v ozadju. Foto: EPA
Bodo AC/DC za napovedano turnejo rabili novega bobnarja? Phil Rudd na sliki v ozadju. Foto: EPA

Na sodišče na Novi Zelandiji je 60-letni glasbenik prišel brez čevljev, spregovoril pa ni niti besedice, poroča The Guardian. Tam se je znašel zaradi posedovanja marihuane in metamfetamina, najel pa naj bi tudi poklicnega morilca in naročil umor dveh neimenovanih oseb.

Po plačilu varščine so Rudda spustili na prostost in mu prepovedali kakršen koli stik z vpletenimi. Pred sodnika bo moral ponovno konec meseca, če bodo odločili, da je kriv, pa mu po novozelandskih zakonih grozi do deset let zapora. Bobnar zadeve za medije ni želel komentirati.

Skupina AC/DC je sicer septembra s skladbo Play Ball napovedala nov studijski album Rock Or Bust, ki bo izšel 2. decembra. To bo prvi album brez ustanovnega člana, ritemkitarista Malcolma Younga, ki so mu pred meseci postavili diagnozo demence. Na promocijskih dogodkih pa je večkrat manjkal tudi Rudd, vendar je pevec Brian Johnson takrat dejal, da je odsoten zaradi družinskih zadev. Kakšna bo usoda bobnarja, ki je skupino že enkrat zapustil, bo morda znano že 27. novembra.