Bodejeva partnerica v 'Superstarsih' bo oblikovalka Paige Hemmis. Foto: EPA
Bodejeva partnerica v 'Superstarsih' bo oblikovalka Paige Hemmis. Foto: EPA
Bode Miller
Bode kljub sezoni, polni razočaranj, ostaja največji zvezdnik svetovnega pokala v alpskem smučanju. Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic
Bode Miller
Neortodoksni Američan je letos razkril, da ima leto dni staro hčerko Daicy, ki živi z mamo v Kaliforniji. Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic

"The Superstars", ABC-jev šov, ki bo premiero doživel 23. junija, bo "poparčkal" Millerja in še nekaj drugih profesionalnih športnikov s hollywoodskimi zvezdniki.



Partnerica "oblikovalska barbi"
Za Millerja, najuspešnejšega ameriškega smučarja vseh časov, Superstars ni nekaj novega. Na šovu je namreč sodeloval že leta 2002 in - zmagal. Tokrat bo njegova partnerica Paige Hemmis, nekdanja načrtovalka porok, zdaj pa oblikovalka pri ABC-jevi oddaji Extreme Makeover: Home Edition (Ekstremna preobrazba: Dom).

"Tako navdušena sem, da sem v ekipi z Bodejem Millerjem. Je strasten tekmovalec, dober mentor in hitro postaja dober prijatelj," je povedala 37-letna Hemmisova. "Zadnjič, ko je bil na Superstarskih, je zmagal, in upam, da naslov znova osvoji. Verjamem, da imam najboljšega mogočega partnerja - sva odličen par."

Jennifer Capriati vs. Bode Miller
Drugi zvezdniki so (roko na srce, gre bolj za zvezdice manjšega kalibra): David Charvet (Obalna straža), Maksim Chmerkovskiy (Dancing with the Stars), igralec Dan Cortese (Veronica's Closet), pevec Julio Iglesias Jr., igralka Ali Landry ter igralki in manekenki Estella Warren in Joanna Krupa.

Na strani športnikov poleg Bodeja najdemo še nekdanjo teniško šampionko Jennifer Capriati, nogometašico Brandi Chastain, košarkarja Roberta Horryja, nekdanjega igralca bejzbola Jeffa Kenta, freestyle smučarko Kristi Leskinen, košarkašico Liso Leslie in zvezdnika ameriškega nogometa Terrella Owensa.

Mega ski-rock fest v Paganelli
Miller je medtem tudi potrdil, da bo nedvomno smučal vsaj enkrat v prihodnji sezoni, in sicer na Paganelli Rock Festu, velikopoteznem smučarsko-rokovskem dogodku 22. decembra v Italiji, ki ga organizira nekdanji glavni trener ameriške smučarske ekipe Phil McNichol.

Osem tekmovalcev (poleg Millerja še Ted Ligety, Mathias Hargin, Marco Büchel, Julien Lizeroux, Davide Simoncelli, Felix Neureuther in John Kucera) se bo na belih strminah Paganelle pomerilo v smučanju, zvečer pa bo sledil še rokovski koncert. Organizatorji se med drugimi pogajajo z Nickelback, (sicer že razpadlimi) Audioslave in Pink.

K. S.