Usain Bolt je v Rio prišel po nove medalje. Foto: Reuters
Usain Bolt je v Rio prišel po nove medalje. Foto: Reuters

"Resno razmišljam o karieri filmskega igralca," je za Playboy povedal 29-letni Jamajčan. Dodal je, da želi nastopati v akcijskih filmih, pri tem pa se bo zgledoval po priljubljenem igralcu Jasonu Stathamu, ki je bil, naj omenimo kot zanimivost, nekdanji skakalec v vodo v britanski reprezentanci.

Bolt je že večkrat pokazal, da velja za pravega zabavljača, na novinarski konferenci na OI je v družbi zapeljivih plesalk sambe sprostil in zabaval vse navzoče (fotografije si lahko pogledate spodaj).

Navijač angleškega nogometnega prvoligaša Manchester United se poleg tega želi preizkusiti tudi kot nogometni igralec. A ponudbe še nima: "A prepričan sem, da bi lahko dobil ponudbo, če bi se 'vrgel' v to."

"Pisal bom zgodovino"
V prihodnjem letu bo olimpijski zmagovalec iz let 2008 in 2012 nastopil še na svetovnem prvenstvu v Londonu, potem pa bo sklenil kariero. Tudi letos na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru velja za glavnega favorita v šprinterskih odločitvah.

Napadal bo trojni trojček, saj želi tako kot v Pekingu 2008 in Londonu 2012 osvojiti zlata odličja na 100 m, 200 m in 4 x 100 m. Ob tem bo lovil še svetovni rekord na pol stadionskega kroga. "Tukaj Usain Bolt. Sem v Riu, kjer bom pisal zgodovino. Kupite vstopnice in pridite gledat," v videoposnetku na družbenem omrežju Twitter vabi Bolt.