Pevca čaka zaslišanje 19. decembra. Foto: EPA
Pevca čaka zaslišanje 19. decembra. Foto: EPA
Boy George
Zvezdnik je svoja zlata leta doživel v 80. letih. Foto: EPA

Njegov odvetnik obtožbe zavrača in pravi, da zvezdniku ni jasno, kako se je 13 zavojčkov kokaina znašlo v njegovem stanovanju.

George, ki si je svoje umetniško ime nadel v 80. letih, ko je bil še član skupine Culture Club, je bil aretiran v petek. Policija je najprej dobila njegovo prijavo, da mu je nekdo vlomil v stanovanje, nato pa ga je aretirala zaradi posedovanja kokaina.

So pevcu kaznivo dejanje podtaknili?
Pevec s pravim imenom George O'Dowd je obtožen tudi dajanja neresničnih izjav policiji. Njegov odvetnik Lou Freeman je na sodišču povedal, da ne ve, kdo bi drogo lahko prinesel v stanovanje. Dodal je tudi, da je zvezdnik zelo družaben in da ga v njegovem stanovanju pogosto obišče veliko ljudi. Obtožnica ga bremeni posedovanja večje količine kokaina, kar je potrdila tudi Maggie Gandasegui, predstavnica oddelka tožilstva za boj proti drogam.

Pevec je bil v soboto izpuščen iz pripora, 19. decembra pa ga na sodišču na Manhattnu čaka zaslišanje. Zaenkrat mu ni bil odvzet potni list in so mu tako dovolili z letalom odleteti v London, vendar ga lahko v primeru, da se decembrskega sojenja ne udeleži, ponovno aretirajo.

Pevčeva kariera peša
Njegov muzikal Taboo, ki prikazuje njegov avtobiografski pogled na čas, ko je polnil vrhove glasbenih lestvic s svojo skupino Culture Club, so lansko sezono nehali predvajati, saj ni prinašal dovolj dobička.

Zvezdnik, sin irskega gradbenika, ki je sprva polnil police v supermarketu, je kasneje postal popmilijonar. Mednarodno poznan je postal leta 1982 s skladbo Do You Really Want to Hurt Me?, ki je prišla na prvo mesto lestvic v 18 državah. Culture Club so takrat prodali več kot 20 milijonov plošč. Leta 1995 je George v svoji avtobiografiji Take It Like A Man opisal svoje odvajanje od heroina.

V zadnjem času je vzpostavil novo kariero kot glasbeni producent ter DJ.