Cate Blanchett bomo v prihodnjih dneh videli na rdeči preprogi v Cannesu. Foto: Reuters
Cate Blanchett bomo v prihodnjih dneh videli na rdeči preprogi v Cannesu. Foto: Reuters

45-letna oskarjevka avstralskega rodu v svojem aktualnem filmu Carol po romanu The Price of Salt Patricie Highsmith, ki se dogaja v 50. letih prejšnjega stoletja, upodablja naslovno junakinjo, ki se zaplete v skrivno romanco s prodajalko v blagovnici, ki jo igra Rooney Mara.

Ko so jo pri reviji Variety vprašali, ali je bila to njena prva intimna izkušnja z žensko, je Blanchettova z igrivim nasmeškom odvrnila: "V filmu ali v resničnem življenju?" Ko je sogovornik povrtal naprej, je igralka odgovorila, da je imela že več razmerij z ženskami, a podrobnosti ni navedla.

"Ne pričakujte Adelinega življenja"
Dodala je, da je med pripravami prebrala tudi več romanov iz tistega časovnega obdobja z lezbično tematiko. Menda se v filmu obeta nekaj nazornih prizorov, a nič preveč vročega. "Ne pričakujete Adelinega življenja. To ni bil cilj tega filma."

Upa pa, da bo Carol, ki bo del tekmovalnega programa v Cannesu, vsaj malo zamajala stereotip o tem, da filmi o ženskah niso privlačni za širše občinstvo, hkrati pa naj bi se to prej ali slej po Catinem mnenju zgodilo tudi zaradi močnih žensk v Hollywoodu, kot so njene kolegice Meryl Strep, Reese Witherspoon in Nicole Kidman.

Blanchettova je pred kratkim z možem Andrewom Uptonom, s katerim sta poročena 18 let in imata tri biološke otroke, vse dečke, posvojila deklico.