Berlusconi je bil skoraj 20 let poročen z Veronico Lario, s katero imata tri skupne otroke, razvpiti politik pa ima še dva otroka iz prejšnjega zakona. Leta 2009 je vložila zahtevek za ločitev, saj je imela njegovega smukanja okoli privlačnih žensk vrh glave, kmalu zatem pa je italijansko javnost osupnila afera velikih razsežnosti, ki zdaj svoj epilog dobiva tudi na sodišču. Foto: EPA
Berlusconi je bil skoraj 20 let poročen z Veronico Lario, s katero imata tri skupne otroke, razvpiti politik pa ima še dva otroka iz prejšnjega zakona. Leta 2009 je vložila zahtevek za ločitev, saj je imela njegovega smukanja okoli privlačnih žensk vrh glave, kmalu zatem pa je italijansko javnost osupnila afera velikih razsežnosti, ki zdaj svoj epilog dobiva tudi na sodišču. Foto: EPA
Francesca Pascale  in Silvio Berlusconi
Berlusconijeva zaročenka je v preteklosti delala kot plesalka na eni izmed lokalnih televizijskih postaj, leta 2006 pa je postala članica kluba Berlusconijevih oboževalcev - za milanski časnik Corriere della Serra je pred časom izjavila, da v njenem življenju štejejo le družina, Berlusconijeva volja in stranka. Foto: EPA
Ruby
Silvio Berlusconi je oktobra na sojenju v Milanu zanikal obtožbe, da je imel spolne odnose z mladoletno prostitutko, znano pod vzdevkom Ruby. Berlusconi je hkrati zanikal tudi zlorabo položaja, ki jo je zagrešil, ker naj bi vplival na policiste, naj Ruby izpustijo, potem ko so jo leta 2010 pridržali zaradi manjše kraje. Foto: EPA
Berlusconi bo segel globoko v žep

Manj pa nekdanjega italijanskega premierja, ki se želi znova zavihteti na premierski stolček, zagotovo veseli višina preživnine - Berlusconija je njegova nekdanja žena Veronica Lario dobro "udarila" tam, kjer ga najbolj boli - po žepu. Silvio bo tako moral vsak mesec na račun nekdanje življenjske sopotnice nakazati tri milijone evrov, kar na leto nanese skupno 36 milijonov evrov.

Milansko sodišče je tako skorajda v celoti ugodil Veronicinim zahtevam, ki je od Silvia zahtevala kar 43 milijonov evrov preživnine, toliko denarja pa bi ji medijski milijarder moral izplačati za vsako leto posebej. Berlusconi se je odzval z besedami, da se mu zdi ta vsota smešna in ji namesto tega ponudil "le" 300.000 evrov na mesec, ki pa jih nekdanja igralka ni želela sprejeti.

56-letna Veronica Lario pa se bo morala odreči razkošni vili v kraju Macherio blizu Milana, v kateri je zadnjih 20 let živela skupaj z Berlusconijem in njunimi tremi otroki. Vila Belvedere Visconti di Modrone, ki jo je zahtevala Lariova, je neoklasicistična zgradba v vrednosti 78 milijonov evrov, ob njej pa leži 120.000 kvadratnih metrov velik park.

Nezvesti Silvio kriv za ločitev
Z odločitvijo sodišča se je končal spor o višini preživnine, ki se je začel po razvezi para maja 2009, Lariova pa je zahtevo po ločitvi vložila zaradi Berlusconijeve nezvestobe in ljubimkanja z mladimi dekleti, v ločitvenih dokumentih pa navaja, da je za konec zakona kriv izključno Berlusconi.

Veronica Lario je njun razhod oznanila, potem ko je v javnost prišla informacija, da se je njen mož udeležil 18. rojstnega dne manekenke spodnjega perila Noemi Letizie, kar je tudi priznal - in tudi to, da ji je podaril dragoceno ogrlico. Veronica je takrat dejala, da se Silvio nikoli ni udeležil rojstnodnevnih praznovanj svojih otrok, je pa tudi "sita", da živi z nekom, "ki ga povezujejo z mladoletnimi osebami".

Svojo zadnjo ženo je spoznal pred 30 leti na neki gledališki predstavi, kjer je Veronica nastopila zgoraj brez. Takrat je bil še vedno poročen s svojo prvo ženo Carlo Dell Oglio. Z Veronico sta se poročila 15. decembra leta 1990, prve večje težave na očeh javnosti pa so se pojavile na začetku januarja 2007, ko je v neki oddaji na svojem televizijskem programu neki ženski dejal, "da bi se takoj poročil z njo, če ne bi bil poročen", drugi pa, "da bi šel z njo kamor koli". Veronica je ob tem vzrojila in za medije napisala odprto pismo, v katerem je od svojega moža zahtevala, da se ji javno opraviči. To je Silvio po nekaj urah tudi storil, a s tem se zgodba ni končala.

Aprila 2009 je Lariova spet objavila javno pismo, v katerem je Berlusconija okrcala zaradi izbora mladih deklet, ki jih je uvrstil na seznam kandidatov, ki so se na njegovi strankarski listi potegovali za vstop v Evropski parlament. 3. maja je nato že vložila zahtevo za ločitev.

'Papi' Silvio: Predstavljam vam svojo zaročenko
Berlusconi se bo lahko zdaj tolažil v objemu nove partnerice, Francesce Pascale, ki je s 27 leti kar 49 let mlajša od medijskega mogotca. Pred nekaj dnevi je Silvio v pogovorni oddaji Domenica Live objavil tudi zaroko s 27-letno Francesco, ki je bila pred leti plesalka na enem izmed neapeljskih televizijskih kanalov. "Zaročen sem z Neapeljčanko, to je uradno. Končno nisem več tako osamljen. Stara je 27 let, z zdravimi vrednotami, čudovita po zunanjosti, a s še lepšo notranjostjo. Zelo sva si blizu, ljubi me in jaz ljubim njo. Tudi moja hči Marina jo ceni in ima rada," je Berlusconi izlil svoja čustva pred TV-kamerami.

Primer Ruby? "Neverjetna spletka."
Z vsemi žavbami namazan Berlusconi je gostovanje v oddaji izkoristil tudi za kritiko sodnega postopka proti njemu, v katerem se mora zagovarjati, da je plačal za spolne odnose z mladoletno prostitutko Karimo El Mahroug, ki se je je prijel vzdevek tatica src Ruby. Zavrnil je vse obtožbe na svoj račun, o znamenitih zabavah "bunga bunga" pa je dejal: "To so bili časi, ko sem bil zelo osamljen. Še sveže sem bil ločen, izgubil sem sestro. Nato mi je nekdo predlagal, da bi lahko organizirali nekaj večernih druženj. Bil sem na preizkušnji." Sojenje v primeru Ruby je označil kot "neverjetno spletko".

Berlusconi bo segel globoko v žep