Doherty je ob smrti Whiteheadove povedal, da je 'šokiran in užaloščen'. Pa je tudi vpleten? Foto: EPA
Doherty je ob smrti Whiteheadove povedal, da je 'šokiran in užaloščen'. Pa je tudi vpleten? Foto: EPA

31-letni vodja zasedbe Babyshambles je bil eden od štirih ljudi, ki so jih zaslišali v zvezi s smrtjo 27-letne filmarke. Whiteheadova je bila predstavnica ugledne britanske rodbine: hči režiserja Petra Whiteheada, vnukinja Teddyja Goldsmitha, ustanovitelja revije The Ecologist, in pravnukinja milijarderja sira Jamesa Goldsmitha.

Z Dohertyjem posnela film
Njeno truplo so reševalci, ki so se odzvali na klic na pomoč, našli v blokovskem naselju v Homertonu v vzhodnem Londonu 24. januarja zjutraj. Umrla naj bi zaradi prevelikega odmerka mamil. V stanovanju, ki naj bi ga imel v najemu Dohertyjev prijatelj, so našli pripomočke za uživanje mamil, poroča londonski Times.

Doherty, sicer prijatelj pokojnice, je po njeni smrti povedal, da ga je njena smrt "šokirala in užalostila." Whiteheadova je pred kratkim dokončala film The Road To Albion, ki opisuje zgodbo nekdanje Dohertyjeve skupine The Libertines. Skupaj s sorežiserjem Kieronom Flynnom sta Dohertyja in nekdanjega člana omenjene skupine Carla Barata spremljala ob vrhuncih in padcih njunih glasbenih karier.

Dohertyja so v zvezi s smrtjo Whiteheadove aretirali konec prejšnjega tedna. Proti varščini so ga že izpustili, na sodišče pa se mora vrniti aprila.

Pred tremi leti je bil Doherty prisoten na zabavi v nekem stanovanju v vzhodnem Londonu, na kateri je 30-letni igralec Marc Blanco z okna omahnil v smrt, so še spomnili pri Timesu.