Michael je za sinovo odvisnost krivdo pripisal tudi sebi. Foto: EPA
Michael je za sinovo odvisnost krivdo pripisal tudi sebi. Foto: EPA
Cameron Douglas, Diandra Luker
Sojenje so spremljali tudi starši. Foto: EPA

Sodišče Camerona Douglasa je po priznanju krivde januarja letos odločilo, da je kriv posesti in preprodaje precejšnje količine heroina, kokaina in metamfetaminov. Sodnik mu je izrekel petletno zaporno kazen, še predtem pa se je 31-letni sin oskarjevca opravičil tako sodniku kot družini.

"Opravičujem se sodišču za svoje odločitve in dejanja, ki so me pripeljale danes pred vas. Zdaj sem odločen, da se bom vrnil na pravo pot," je dejal Cameron sodniku Richardu Bermanu. A Bergman je ostal neomajen in svojo odločitev glede zaporne kazni pospremil z besedami, da je ječa najverjetneje mladeničeva "zadnja priložnost", da opusti mamila.

Sodnik ostal neomajen
Sodnika niso prepričale niti obtoženčeve besede, da se bo spremenil in da bo upravičil njegovo zaupanje, če mu da še eno priložnost. Nanj so se s pismi obrnili tudi številni Cameronovi slavni sorodniki in prijatelji in za njegova stranpota okrivili nesrečno otroštvo, slavnega očeta in dedka, družinske težave z odvisnostjo, ločitev staršev, zasebno šolo, njegovo dekle ...

Sodnik je povedal, da je prejel tudi veliko pisem, v katerih so mu ljudje napisali, da mora tudi Camerona, ne glede na to, da prihaja iz slavne družine, doleteti pravična kazen, saj je preprodaja mamil kaznivo dejanje.

Mama ni mogla zadržati solz
Cameron, ki ima težave z mamili že od 13. leta, se je na sodišču zaradi zasvojenosti s heroinom opravičil tudi družini. "Opravičujem se vam za nočno moro, za katero sem sam kriv," je dejal. Njegova mama, prva žena dvakratnega oskarjevca, Diandra Luker, med njegovim govorom ni mogla zadržati solz, komaj pa se jih je ubranil tudi Michael.

Camerona so aretirali julija lani v nočnem klubu Manhattan, tako je skoraj leto dni zaporne kazni že odslužil. Zdaj pa bo njegova naloga tudi pomoč policistom, ki delajo na primerih, povezanih s preprodajo mamil.