Amal Alamuddin in George Clooney sta se zaročila po le nekaj mesecih zveze, čeprav je igralec ves čas zatrjeval, da nikoli več ne bo šel pred oltar. V zakonski jarem se je namreč ujel leta 1989, ločitev po štirih letih pa mu je vzela voljo do zakona. Foto: EPA
Amal Alamuddin in George Clooney sta se zaročila po le nekaj mesecih zveze, čeprav je igralec ves čas zatrjeval, da nikoli več ne bo šel pred oltar. V zakonski jarem se je namreč ujel leta 1989, ločitev po štirih letih pa mu je vzela voljo do zakona. Foto: EPA
Julian Assange in Amal Alamuddin
Amal je zastopala tudi Juliana Assangea. Foto: EPA

Zaročni prstan je svoji srčni izbranki, 36-letni odvetnici Amal Alamuddin, nataknil že nekaj dni prej, preden je zato izvedela javnost.

Revija People tako poroča, da se je to zgodilo 22. aprila, dan pozneje pa sta zaroko proslavila z najtesnejšimi prijatelji v losangeleški restavraciji Craig's, kjer sta "dobesedno žarela", celotno omizje pa jima je ves čas nazdravljalo in se prešerno smejalo.

Sam pomagal oblikovati prstan
Naslednji večer pa sta se odločila za bolj umirjeno različico, povabila sta le njuna najboljša prijatelja - nekdanjo supermanekenko Cindy Crawford in njenega moža Randyja Gerberja, na plaži v Malibuju pa jih je čakala romantična večerja ob morju. Več ur so se pogovarjali in smejali, Clooney pa je z roko ves čas objemal svojo bodočo ženo, se na pričevanje priče dogodka sklicuje revija. Nekaj dni pozneje pa so skupaj praznovali tudi Gerberjev 52. rojstni dan.

Na Amalinem prstu pa je ves čas počival diamantni prstan, ki ga po ocenah krasi več kot sedemkaratni brušeni diamant, pomagal ga je oblikovati kar sam Clooney, zanj pa je odštel kar 750.000 ameriških dolarjev (540.000 evrov).

Odvetnica Assangea in Timošenkove
Alamuddinova se je rodila v Libanonu, vendar je njena družina od vojne prizadeti Bejrut zapustila, ko je bila stara dve leti. Je strokovnjakinja za področje mednarodnega prava in človekovih pravic, med njene slavne kliente se prištevata tudi ustanovitelj WikiLeaksa Julian Assange in nekdanja ukrajinska premierka, razvpita Julija Timošenko.

Študirala je na Oxfordu in govori tri jezike - arabskega, francoskega in angleškega. Podobno kot Clooney, ki so ga lani aretirali, ker je protestiral za človekove pravice v Sudanu, je tudi ona aktivistka.

Par le nekaj mesecev
Sinov izbor je navdušil tudi igralčeva starša, ki sta februarja s svojim sinom in bodočo snaho odšla tudi na "dvojni zmenek" - v Beli hiši so namreč prikazali Clooneyjev najnovejši film Monuments Men. Ob novici o zaroki pa je 80-letni Nicholas Clooney za Daily News dejal: "Z Nino sva navdušena. Amal je čudovito dekle in to je odlična novica. Misliva, da bo to dober zakon."

Par se je spoznal lani, ko sta skupaj delala pri nekem projektu, povezanem s kršitvami človekovih pravic v Siriji, prvič pa so ju v javnosti skupaj opazili oktobra med večerjo v Londonu. Clooney je takrat vse govorice o romanci zavrnil, češ da so izmišljene. Toda februarja jo je pripeljal s seboj v Belo hišo, marca sta bila skupaj na Sejšelih, potem je sledil še safari v Tanzaniji. In nato je prišel 22. april.