Whitney bo upodobila igralka Yaya DaCosta. Foto: EPA
Whitney bo upodobila igralka Yaya DaCosta. Foto: EPA

Film s preprostim naslovom Whitney je posnela znanka pokojne pevke Angela Bassett, sicer igralka, ki je z Whitney sodelovala pri snemanju filma Waiting to Exhale leta 1995. To bo njen režiserski prvenec, slavno divo pa bo upodobila igralka Yaya DaCosta (Zdravnikova vest, Grda račka, Trgovci s časom).

Zgodba bo govorila predvsem o burnem ljubezenskem razmerju z Brownom. Whitney in Bobby sta se spoznala leta 1989. Poročila pa sta se usodnega leta 1992, ko sta Houstonovo film Telesni stražar in skladba I Will Always Love You izstrelila med zvezde, s tem pa so prišle tudi številne težave.

Marca 1993 je pevka rodila hčerko Kristino. Po porodu je našla "tolažbo" v mamilih. Ker je želela ubežati težavam in se ni znala spopasti s slavo, sta z možem pogosto uživala alkohol in kokain. V nekem intervjuju z Oprah Winfrey je Whitney priznala, da je bilo tudi obdobje, ko je mamila uživala vsak dan, vse, kar je dobila. To je vplivalo na njeno pevsko kariero, ki je počasi tonila proti dnu.

Še preden se je na spletu pojavil prvi napovednik za film (ogledate si ga lahko spodaj) so pevkini sorodniki nasprotovali snemanju biografije. Skrbelo jih je predvsem, da bi scenaristi uporabili lažne podatke o Whitney, ki so se skozi leta pojavljali v medijih. "Pustite jo počivati v miru," je dejala njena mati Cissy Houston, ki filmu tudi najbolj nasprotuje.

Whitney je še en v vrsti filmov o pokojnih zvezdnikih, ki se pojavljajo zadnje čase. Letos sta bila predvajana že film o igralki Brittany Murphy (The Brittany Murphy Story), ki je umrla leta 2009 - vzrok smrti naj bi bil zastoj srca kot posledica usodne kombinacije pljučnice, zlorabe zdravil na recept in slabokrvnosti - in film o pevki Aaliyah, ki je umrla v letalski nesreči leta 2001.

Film o Aaliyah (Aaliyah: The Princess of R&B) ni bil dobro sprejet in ni požel večjega uspeha. TV-hiša Lifetime, pri kateri so snemali tako film o Aaliyah kot o Whitney, računa, da bo Whitney pritegnila več pozornosti, premierno pa bodo film prikazali 17. januarja v ZDA.