Maria je dejala, da je doživela dan kot iz sanj. Foto: Reuters
Maria je dejala, da je doživela dan kot iz sanj. Foto: Reuters

Civilni obred je potekal v četrtek v rojstnem mestu smučarske šampionke, bavarskem zimskošportnem središču Garmisch-Partenkirchen. Na veselem dogodku je bilo le malo povabljencev, saj se veliko večja zabava obeta v soboto, ko si bosta zaljubljenca zvestobo obljubila še pred Bogom. Ta obred, ki mu bo sledilo slavje do jutranjih ur, bo v kraju Going v bližini Kitzbühla v Avstriji.

Tudi pozimi sta veliko skupaj
26-letna dvakratna dobitnica zlata na olimpijskih igrah je sporočila, da je prevzela možev priimek in bo tako v naslednji sezoni nastopala pod imenom Maria Höfl-Riesch. Deset let starejši temnolasi Marcus je sicer znani športni menedžer, ki skrbi tudi posle nogometne legende Franza Beckenbauerja in nekdanjega teniškega zvezdnika Borisa Beckerja, kljub temu pa pozimi najde čas, da svojo Mario spremlja na mnogih tekmah svetovnega pokala.

Sprava ali zaostritev?
Mnoge medije pa je seveda zanimalo predvsem to, ali bo v soboto Marii v roko segla tudi velika smučarska tekmica Lindsey Vonn, ki je letos po napetem boju z njo za samo tri točke izgubila tretji zaporedni veliki kristalni globus.

Maria in Lindsey sta namreč vrsto let veljali za najboljši prijateljici v belem cirkusu, saj sta para Maria in Marcus ter Lindsey in njen mož Thomas pogosto skupaj preživljala praznike, smučarki pa sta se iskreno veselili uspehov druga druge. Vsaj do letos je bilo videti tako, saj po izgubi naslova Američanka ni mogla skrivati užaljenosti in Nemki menda sploh ni segla v roko.