Charlotte je pozirala pred objektivom Maria Testina, ki je tudi boter njenega fanta Alexa Dellala. Foto: EPA
Charlotte je pozirala pred objektivom Maria Testina, ki je tudi boter njenega fanta Alexa Dellala. Foto: EPA

To je njena prva naslovnica in izbrala je prav Vogue in fotografa Maria Testina, je v uvodniku zapisala urednica Emmanuelle Alta. Charlotte je za Vogue, in to za najpomembnejšo številko v letu, pozirala tri leta po njeni teti Stephanie Monaški, ki sta jo decembra leta 2008 v objektiv ujela Mert Alas in Marcus Piggott.

Casiraghijeva ni "le" dedinja monaške monarhije, ampak tudi lepote svoje matere Caroline in babice, hollywoodske zvezdnice Grace Kelly, ki je s poroko z monaškim knezom Rainierjem III. postala monaška kneginja, a v prometni nesreči umrla leta 1982, še pred Charlottinim rojstvom. Tudi njen oče, italijanski poslovnež Stefano Casiraghi, je umrl v nesreči na dirki z gliserjem leta 1990, ko je bila še majhna deklica, Charlotte pa ima še dva brata, starejšega Andreo in mlajšega Pierra, ter polsestro Alexandro, ki se je njeni materi rodila v zakonu z Ernstom Augustom, princem Hanovrskim.

25-letnica ni samo lepotica in modna ikona, ampak tudi uspešna novinarka in zavedna okoljevarstvenica: postavila je lastni spletni ekočasopis Ever Manifesto (med njihove bralce baje spada tudi Stella McCartney). Njen fant je Alex Dellal, lastnik in vodja umetniške galerije v "hipsterski" londonski soseski Hoxton in dedič dinastije londonskih trgovcev z nepremičninami. Njegov boter je nihče drug kot Mario Testino.

In to še ni vse: Charlotte je odlična tekmovalka v preskakovanju ovir s konji in novi obraz konjeniške linije hiše Gucci, oblačila je posebej zanjo oblikovala kreativna direktorica te modne hiše Frida Giannini.

Nekaj fotografij lepe monaške dedinje, ki ne nosi knežjega naziva, si oglejte v fotogaleriji. Nazadnje jo je ves svet občudoval med svati na poroki njenega strica kneza Alberta II. z nekdanjo južnoafriško plavalko Charlene Wittstock.