Trojica velikih, Mark Wahlberg, George Clooney in Jack Nicholson, je čakala na klice gledalcev in poslušalcev. Foto: Reuters
Trojica velikih, Mark Wahlberg, George Clooney in Jack Nicholson, je čakala na klice gledalcev in poslušalcev. Foto: Reuters
Reese Witherspoon
Povabilu se je odzvalo več kot sto zvezdnikov. V Los Angelesu je bila tudi Reese Witherspoon. Foto: Reuters

V New Yorku je zadnji na oder stopil glasbenik Wyclef Jean, doma prav s Haitija, in med pesmijo Rivers of Babylon, med katero je imel okoli vratu haitijsko zastavo, so spremljevalni pevci prepevali: "Potres, videli smo, kako se je zemlja zatresla, a duša Haitijcev se nikoli ne bo zlomila!"

Omenjeni konec je bil v velikem nasprotju z začetkom zbiranja denarja za opustošeno karibsko državo, katerega pobudnika sta bila prav Jean in igralec George Clooney.

Clooney: Morajo vedeti, da nam ni vseeno
Na oder je prva, brez besed, le s žalostnimi podobami Haitija v ozadju, stopila Alicia Keys in za pomoč zaprosila angele. "Mi lahko pošljete angela, ki me bo vodil?" je prepevala v svoji pesmi Prelude to a Kiss. Ploskanja ni bilo, občinstva tudi ne. Clooney, znani mirovnik, je nato prek televizijskih zaslonov pozval: "Haitijci potrebujejo našo pomoč. Morajo vedeti, da niso sami. Morajo vedeti, da nam ni vseeno."

Nato so si sledili nastopi pevcev in prošnje za prispevke najbolj znanih igralcev in igralk ta hip. Telefone so dvigovali mnogi, od Mela Gibsona, Leonarda di Capria in Julie Roberts do Jacka Nicholsona, Taylerja Lautnerja in Reese Witherspoon. Kasneje so sporočili, da jim je uspelo zbrati prek 32 milijonov dolarjev.

Glas segel tudi na Haiti
Dobrodelni dogodek je potekal v New Yorku, Londonu in Los Angelesu, od potresa in revščine prizadeti prebivalci Haitija pa so ga lahko poslušali prek radijskih postaj.

Mnogi zvezdniki so že nekaj dni po katastrofalnem potresu tej karibski državi namenili zajeten kup svojega denarja, med drugimi Leonardo di Caprio, Denzel Washington, Nicole Kidman, Gisele Bundchen, George Clooney in John Mayer.